Gå til hoved-indhold
Flere tilbringer nu ferien på lejet båd. Foto: Niels KjeldsenTur
Flere tilbringer nu ferien på lejet båd. Foto: Niels Kjeldsen

Seatravel: Bådcharter i kraftig vækst - også i Grækenland

- Den moderne sejler zapper rundt og vil også nå at spille golf og på skiferie. Derfor er der en stigende efterspørgsel på ”cremen”, forklarer Niels Kjeldsen fra Seatravel.

Af Sara Sulkjær |

Sejlerne vil have varme, turkisblåt vand og en lækker Bavaria. De sidste år har charterfirmaet Seatravel oplevet en kraftig stigning i antallet af udlejede sejlbåde - over hele linjen. 

- Markedet er i så stor vækst, at der faktisk ikke er steder, hvor vi oplever en decideret tilbagegang, fortæller Niels Kjeldsen fra Seatravel til minbaad.dk.

Den moderne sejler 

Fremgangen skyldes, ifølge Kjeldsen, en ny generation af sejlere. De moderne sejlere, som han ynder at kalde dem. Det er sejlere, som hverken kan eller vil diskutere trim og sejlfacon i klubben. I stedet holder de af brus, frys og store køleskabe.

- Alt det der med føling på roret er tonet ned. Det handler mere om de bedst mulige rammer for familieferien, siger han og fortsætter:

- Den moderne sejler zapper rundt og vil også nå at spille golf og på skiferie. Derfor er der en stigende efterspørgsel på ”cremen”, altså det at leje en båd i 2-3 uger og tage til varmere steder, forklarer han. 

 Her er det særligt Kroatien, som med et højt serviceniveau, gode havne og billige fly er i høj kurs. 

- Problemet er dog, at man skal have et lovligt radiocertifikat for at sejle dernede. Nogle sejlere vælger derfor at tage til Italien eller Grækenland i stedet, fortæller Niels Kjeldsen.

Mikkel Beha lægger kursen

Netop Grækenland kan få mange til at kigge en ekstra gang. Økonomisk krise og store flygtningestrømme ligger op til nervøsitet og bange anelser. Det er dog ikke noget, der ændrer kursen på udlejningsbådene. 

- Vi oplever ikke noget problem omkring flygtningene. De kommer til Lesbos, hvor vi ikke har nogle både, da der ikke er mange øer i området, siger Niels Kjeldsen og afværger samtidig valuta-spørgsmålet:

- Jeg sejlede selv i Grækenland i sommers, hvor det for udlændinge altid var muligt at hæve kontanter, fastslår han.

Det er dog mest i sommerperioden, at sejlerne søger mod Middelhavet. Når termometeret går i minus vælger mange i stedet af flygte til det varmere Caribien eller Fransk Polynesien, som også ligger i top på hitlisterne. 

- Fransk Polynesien er blevet voldsomt populært efter Mikkel Behas udsendelse ”Kurs Mod Fjerne Kyster”, hvor der har været stor fokus på øgruppen, forklarer Niels Kjeldsen. 

Sejlernes Momondo

Seatravel hviler dog ikke på laurbæerne. Her har man i takt med den øgede efterspørgsel lanceret en ny søgefunktion, som skal gøre det lettere for sejlerne at leje. En funktion, som svarer til hotels.com og Momondo.

- Vi har arbejdet på at lave en søgemotor, som for første gang gør det let for kunderne selv at få et overblik over, hvor man får mest båd for pengene, siger Niels Kjeldsen. 

Dermed er det nu blevet langt lettere at realisere drømmen om varmere himmelstrøg på en mørk vinteraften. Ønsker du de flotteste både og smukkeste ankerpladser, skal du dog være hurtig med musen.

- Det er ikke som hoteller med masser af værelser, men nærmere som at vælge frugt i supermarkedet. Det bedste bliver taget først, så det er en rigtig god idé at bestille så tidligt som muligt, forklarer Niels Kjeldsen.

Det betyder dog ikke, at du nu skal frygte for sommerens sejltur. 

- Om du så kommer en uge eller 14 dage før, finder vi også en båd til dig, forsikrer han.

Prøv Seatravels søgemotor her

Se flere charterbilleder herunder:

content-loader
content-loader
content-loader