Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Starbåds-klassen får officiel DM-status

Ved det kommende Henry Rasmussen Memorial Cup i Troense på Sydfyn får deltagerne nu endnu mere præstige at kæmpe om, da Dansk Sejlunion netop har tilkendt STAR-klassen officiel DM-status.

Af Troels lykke |

I den kommende weekend afholder Troense Bådelaug den årlige Henry Rasmussen Memorial Cup, som nu samtidig fungerer som officielt DM for STAR.

I alt er 18 både tilmeld – heraf 14 danske 3 Tyske samt 1 Svensk båd. Måske kan den nye DM-status tiltrække nogle ekstra både i sidste øjeblik, det forklarer Troense-sejler Flemming Sørensen fra Starbådsklassen.

Han fotæller videre.

Der sejles i Lunkebugten sydøst for Troense – det var også i dette område, der blev sejlet Star VM i 2017.

Revitaliseret sig efter OL

STAR har senest ved OL i London været på det olympiske program. Efter den mistede status, har klassen revitaliseret sig selv og holdt det høje niveau.

Samtidig er indstigningsprisen faldet betragteligt, hvilket har tiltrukket helt nye sejlere i klassen.

Der findes næppe en anden bådtype, hvor man tilsvarende kan dyste med verdenseliten for et meget beskedent budget, fortæller Flemming Sørensen.

2 x 100 kilo virker

Det ændrer dog ikke på, at det er en båd, der kræver to voksne mænd på ca. 100 kg hver og en hel del fysik og teknisk kunnen.

Højt niveau og dygtige sejlere der ønsker at sejle i en international klasse med i en båd som giver igen i form af sejlglæde er et af klassens ”kendetegn”.

www.troense-baadelaug.dk/index.htm?star_2015.htm

http://danishstarfleet.dk/

https://da.wikipedia.org/wiki/Starb%C3%A5d

content-loader
content-loader
content-loader