Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jean Luc Van Den Heede er en yderst erfaren fransk sejler, der nu forment snart kan føje en Golden Globe-sejr til sit i forvejen lange sejler-CV. Foto: Christophe Favreau / GGR

73-årig franskmand har under 100 sømil tilbage i Golden Globe Race

Mens Biscayen viser tænder, nærmer Jean Luc Van Den Heede sig for alvor mållinjen nær Frankrig. ETA er i øjeblikket udregnet til kl. 10.00 dansk tid tirsdag. Undgår sejlerne uheld, bliver Mark Slats toer.

Af Sara Sulkjær |

45 knobs vind og 6-7 meter høje bølger. Selvom franskmanden Jean Luc Van Den Heede kan ane mållinjen i horisonten, måtte han under sin næstsidste nat på vandet spejde langt efter en rolig søvn med lykkelige drømme om sejrschampagne.

I stedet havde han et skarpt øje på sin i forvejen beskadigede rig, med hvilken han udelukkende for en fok gik hele 5,3 knob.

Slats i mål torsdag

En fin fart for en ældre Rustler 36, der betyder, at Van Den Heede mandag eftermiddag kl. 15.00 dansk tid blot havde 96,6 sømil. Efter at have tilbagelagt 132 sømil det seneste døgn og med de seneste vejrudsigter in mente er alderspræsidentens ETA senest udregnet til klokken 10.00 tirsdag formiddag.

I kølvandet på den aldrende franskmand følger Mark Slats. Også han kæmper med stormene i Biscayen, og blev af kapsejladsens stævneledelse tidligere i dag rådet til at presse på for at nå mållinjen hurtigst muligt:

- Stormen, der er under opsejling agtenfra, burde ankomme bare få timer senere (efter Slats målgang, red.), og da den dækker hele Biscayen, er det den bedste mulighed i øjeblikket, forklarer ledelsen på Facebook.

Med 415 sømil ventende i horisonten har hollænderen nu så småt vinket farvel til håbet om en Golden Globe-sejr. Han forventes i stedet at krydse mållinjen som den næstførste torsdag kl. 18.00.

To sejlere i Atlanten

Manden på tredjepladsen, Uku Randmaa, befinder sig fortsat i det sydlige Atlanterhav og har over 3.500 sømil.

Efter at have nydt godt af passatvinden rammer han inden længe det berygtede doldrum-bælte og må indstille sig på ikke længere at kunne spotte de seks knob på loggeren i vindene, der er garant for frustrerede miner hos enhver sejler.

Tusind sømil efter Randmaa ligger Istvan Kopar, mens finske Tapio Lehtinen på femtepladsen så småt nærmer sig Kap Horn. I Australien venter russiske Igor Zaretskiy fortsat på det næste vejrvindue i oktober.

Følg de seks tilbageværende solosejlere på livetracking her.

Kilde: Golden Globe Race

 

content-loader
content-loader
content-loader