Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Gule post-its var aftenens vigtigste ingrediens i Struer. Foto: Struer Sejlklub
Sejlklubber
I mindre grupper fik sejlerne lov at komme med idéer, der sidenhen blev diskuteret i plenum. Foto: Struer Sejlklub
Sejlklubber
Det var ikke idéer, der manglede i klublokalet denne martsaften. Foto: Struer Sejlklub

Inspiration til din klub: Medlemmer brainstormede i Struer - nu er mentorordning på vej

Bestyrelsen inviterede til visionsaften, efter det kom frem, at over 75 procent af medlemmerne havde rundet 50 år. Flere spændende tiltag er fulgt i kølvandet.

 

Af Sara Sulkjær |

Et portræt i forbindelse med Dansk Sejlunions klubkonference blev for alvor en øjenåbner for bestyrelsen i Struer Sejlklub.

Pludselig kom der kolde facts på bordet om aldersfordelingen blandt medlemmerne. 50 procent er over 60 år. 75 procent er over 50.

Temaet for en kommende visionsaften i klubben var dermed født: Struer Sejlklub om 10-15 år.

Struer nu og i 2029

Med et øjeblikkeligt medlemstal på knap 400 går det godt i Limfjordsklubben. Udgangspunktet for visionsaftenen var derfor, at lige så mange medlemmer skulle være en del af klubbens liv i 2029. 

Flere må naturligvis gerne dukke op, og ikke mindst står en mere jævn aldersfordeling desuden højt på ønskesedlen. Det primære fokus var derfor rettet mod de yngre generationer, og hvilke initiativer der skal til for at tiltrække netop denne målgruppe, da medlemmerne mødtes i starten af marts.

Her blev deltagerne inddelt i grupper, hvorefter en række idéer kom på bordet. Idéer, der i dag er samlet i tre overskrifter, som Struer Sejlklub fremover vil arbejde ud fra:

- Støtte op om livet i og omkring havnen og klubhuset

- Fokusere på klublivet

- Mentorordning til nye bådejere med hensyn til trimning, vedligehold, ankerpladser etc.

Struer Sejlklubs idé til visionsaftenen

Ved hjælp af kuglepenne og post-its kom alle deltagernes kreative tanker på papir, ligesom de løbende fik mulighed for at udfordre og udvikle på hinandens idéer.

Se her, hvordan bestyrelsen formåede at inddrage medlemmerne i visionsarbejdet:

1. Deltagerne inddeles i grupper og bedes om at brainstorme

2. Idéer og stikord bliver nedfældet på post-its

3. Efter 15 minutter går halvdelen af gruppen videre til næste gruppe og bygger videre på de idéer, de havde fået i første omgang. Dette gentages endnu to gange

4. Alle post-its bliver grupperet på tavlen. Herefter bliver de gennemgået i plenum, og grupperne giver understøttende kommentarer til stikordene, så de kan forstås af alle

5. Bestyrelsen arbejder herefter videre med inputtene fra visionsaftenen, inden medlemmerne inddrages i implementeringen

content-loader
content-loader
content-loader