Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En vinddrejning gav udfordringer, så baneledelsen måtte lave en baneændring. Foto: Mellerup Cup.
Kapsejlads
Foto: Mellerup Cup.
Kapsejlads
Foto: Mellerup Cup.
Kapsejlads
Foto: Mellerup Cup.

22 Knarr-både testede, om mærkerne skulle rundes bagbord eller styrbord om i Skovshoved

Skovshoved Sejlklub var den 25.-26. maj vært ved Mellerup Cup. Der var træningsdage med North Sails før stævnet med fokus på trim. Troels Bjerg tog guld foran Henrik Søderlund. Lørdag blev der sejlet bagbord rundt på banen og søndag styrbord. Det gav noget forvirring.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I dagene op til stævnet havde Knarr'erne sørget for at komme i topform med et trim-arrangement, som North Sail stod i spidsen for.

Arrangementet blev kombineret med Skovshoved Sejlklubs torsdagsmatch, og den efterfølgende weekend holdt den irske træner, Maurice, et todages træningsræs.

Styrbord eller bagbord rundt?

Knarr-klubben testede styrbord eller bagbord rundt ved topmærkerne, og der er ifølge Minbaad.dk ikke truffet nogle afgørelser om, hvad der er bedst.

Men man kunne konstatere, at der var kollisioner ved topmærket. I en enkelt sejlads kom en styrbord båd helt op i cockpittet på en bagbord båd, dog uden personskade.

Opkaldt efter kapsejladschef

Til Mellerup Cup gennemførte baneleder Jon Møgelhøj to gange tre sejladser i højt tempo. Kun på grund af et vindspring og deraf en følgende baneændring, blev der tid for sejlerne til at spise madpakken.

Stævnet blev vundet af Troels Bjerg foran Henrik Søderlund, begge fra KDY. Lars Gottfredsen fra Rungsted Sejlklub tog bronze.

Stævnet er opkaldt efter Jørgen Mellerup, der er klubbens mangeårige kapsejladschef.

content-loader
content-loader
content-loader