Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Robarkassen vises frem i Aarhus. Foto: Sailing Aarhus.
Kort Nyt
Foto: Sailing Aarhus.

Fregatten Jylland's Robarkasse No. 1 kommer til Aarhus Festuge

Til Aarhus Festuge kan aarhusianerne få en maritim fregat-oplevelse, når Fregatten Jylland er repræsenteret ved Sailing Aarhus Week med Robarkasse No. 1. Robarkassen er Fregattens Jyllands største jolle og en tro kopi af den originale Robarkasse, som var med på Fregatten Jyllands første færd tilbage i 1862.

Af Maria Ravn Jürgensen |

- Selve Fregatten Jylland ligger trygt og godt i tørdok i Ebeltoft, men vi synes ikke aarhusianerne skal snydes for at opleve det historiske skib, fortæller direktør Karin Buhl Slæggerup og fortsætter

- Derfor har vi sendt fregattens lille tremastede arbejdsfartøj Robarkasse No. 1 til Sailing Aarhus Week, hvor man kan komme med ombord og opleve Aarhus fra søsiden, fortæller hun.

Anderledes uden køl

For sejlkyndige vil sejladsen være en helt anden oplevelse, idet Robarkassen i modsætning til sejlbåde ikke er udstyret med en køl og dermed er anderledes at manøvrere. Skulle vinden løje af, kan gæsterne oven i købet 'risikere' at skulle til årerne, som også udgør en del af Robarkassens udstyr.

Robarkassen blev mest brugt til fragt af mandskab, proviant og kul, og den stod på øverste dæk sammen med de øvrige mindre fartøjer under sejlads.

Med let kanon og op til 100 matroser kunne Robarkassen udgøre en farlig landgangsbataljon.

Nyd udsigten

I dag har Robarkassen plads til 12 mand samt skipper og matros, som undervejs vil fortælle et par fregathistorier, mens gæsterne ombord kan nyde udsigten over Aarhus fra bugten.

Robarkassen sejler hver time lørdag den 31. august klokken 12-16, søndag 1. september samt lørdag den 7. september og 8. september fra klokken 12.00-15.00 fra Sejlsportscentret på Aarhus Ø.

Prisen er for børn (0-17 år) 100 kroner og for voksne 150 kroner. Booking sker her eller ved afgangsstedet.

content-loader
content-loader
content-loader