Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Contender-sejler er på vej i havn, sejladsen var aflyst. Foto: Troels Lykke

Aarhus Festuge Cup blæste væk - to master knækkede

De hårde efterårsvinde er begyndt. Det kunne Folkebåde, H-både, Wayfarer, F-18ere og Contendere mærke i Aarhus i dag, hvor to master og to bomme knækkede.

Af Troels Lykke |

Det nye Sejlsportscenter i Aarhus var populært i dag. Her sad vi over middag, fordi flere sejladser var aflyst i det kendte Aarhus Festuge Cup, da det blæste over 12 m/sek.

I stedet var der fadøl til sejlerne. Ved 16-tiden kunne man fra Sejlsportscenteret se de hurtige Formula-18ere sejle.

Noget der (desværre) var en umulighed under VM i Sejlsport for en måned siden, hvor jollerne lå så langt væk fra land, at ingen kunne se OL-sejlerne.

Bomme knækkede i H-båd

I H-båden, hvor minbaad.dk sejlede med i dag, blev der gennemført én sejlads, hvor der var hårde vindpust på 14-15 m/sek. 

Det gav et par knækkede bomme, og flere beslag blev slået af bomme til stor irritation hos sejlerne, herunder på minbaad.dks H-båd, der måtte udgå to minutter, før starten skulle gå.

Flere væltede også med spilere i første sejlads, og bølgerne var så store, at flere nær var smidt ud af cockpittet.

Det var Folkebådsvejr, men de blev også, efter klog baneleder-beslutning, sendt ind efter én sejlads. Det blæste virkelig.

To master knækkede

På Contender og Wayfarer-banen blev der slet ikke sejlet, mens Formula 18, som før nævnt, fik sejlet tæt på havnen.

En Wayfarer-mast og Formula 18-mast nåede at knække.

I aften er der middag i Sejlsportscenteret, som sejlerne er imponeret over, her er masser af plads og god udsigt. Godt at centeret ikke kun er for VIP- eller OL-sejlere.

I morgen sejles atter i Aarhus Festuge-stævne, og der er igen lovet meget vind. Int. Moth og Nacra 17 sejlede også med.

H-båds-sejlere nød at være i Sejlsportscenteret, da sejladser var aflyst. I aften er der middag samme sted for sejlerne. Fotos: Troels Lykke

Der var problemer med flere bomme i H-båds-klassen i dag.

Selv EM-guldvinder i Contender, Søren Andreasen fra Hellerup Sejlklub måtte vente på land i dag, da der var pust på op til 14-15 m/sek.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader