Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Natacha Violet Saouma-Pedersen på 22 år og 23-årige Mathias Bruun Borreskov har i 2019 haft vind i Nacra-sejlene. Foto: Sailing Energy

Nacra 17-sejlerne Natacha og Mathias nomineret til 'Årets Fund'

De to unge østjyske talenter, der tog en flot sølvmedalje ved U23-VM, er blandt ti udvalgte i kapløbet om Danmarks ældste idrætspris. Vinderen udpeges i dag, søndag af Politiken.

Af Sara Sulkjær |

Én sæson på højeste niveau.

Det er alt, den ambitiøse Nacra 17-besætning med Natacha Violet Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov skulle bruge for at slå deres navn fast i toppen af den internationale ungdoms-fleet. 

Sølvmedalje baner vejen

En flot sølvmedalje ved U23-sejlernes verdensmesterskab i Norge slår parrets niveau fast med syvtommersøm.

- Det føltes skidt, da vi stod på podiet med de italienske vindere, der sluttede tre point bedre, men efterfølgende har vi været godt tilfredse med resultatet, forklarer sejlerne i et interview til Politiken.

Dét med god grund. I et stærkt felt og i en udfordrende bådklasse er en plads på podieskamlen bestemt ikke givet på forhånd. 

Derfor har VM-medaljen nu sikret de unge talenter en plads blandt de ti nominerede til idrætsprisen 'Årets Fund', hvor blandt andre cykelrytter og EM-guldvinder Rasmus Lund Pedersen ligeledes er skrevet på nomineringslisten.

Seks sejlere har vundet pris

Kan det unge makkerpar tage fra Politikens Hus med prisen under armen, når hædren i dag, søndag, uddeles, er det langt fra første gang, at sejlere kan tage imod den fornemme pris.

Hele seks gange er Danmarks ældste idrætspris givet til atleter med saltvand i årerne. Første gang i 1977, hvor Lasse Hjortnæs, der vandt en række internationale mesterskaber i Finnjollen, tog titlen.

I kølvandet er fulgt en lang række kendte sejlere, herunder en anden Finnjollesejler, Jonas Høgh-Christensen i 2003, og senest var det 49erFX-sejlerne Ida Baad og Marie Thusgaard, der i 2014 blev de stolte prismodtagere.

NOMINERET
Årets Fund 2019

Natacha Violet Saouma-Pedersen (22) og Mathias Bruun Borreskov (23), sejlsport, sølv ved ungdoms-VM i den olympiske nacra 17.

Frederik Vesti, automobilsport

Rasmus Lund Pedersen, cykling

Mads Brandt Pedersen, kajak

Erika Batakujevic, karate

Tobias Thorning Jørgensen, parasport

Emil Hallundbæk, ridning

Alexander Aslak Nørgaard, svømning

Holger Vitus Nødskov Rune, tennis

Sofia Nørager Bisgaard, volleyball

Kåringen finder sted 29. december i samarbejde med DIF og Team Danmark.

Kilde: Politiken

content-loader
content-loader
content-loader