Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby er klar i Miami. Her ses de ved VM i Aarhus sidste år. Foto: Troels Lykke

Sportschef Thomas Jacobsen forventer podiepladser i Miami

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen vil se resultater fra de danske topsejlere, der er til start ved World Cup'en i Miami. Sejlerlandsholdet er repræsenteret med alle de bedste både i 49er, 49erFX og Laser Radial.

Af Troels lykke |

Der skal leveres resultater, når de danske landsholdssejlere fra tirsdag (29. jan.) er til start ved årets første World Cup-event, der traditionen tro afvikles i Miami, USA.

- Vi er på vej ind i opløbet frem mod OL i Tokyo. Alle topnationer er ved at have deres OL-setup på plads, og det er fra nu af og frem, at sejlerne skal vise, at de kan gøre sig gældende helt fremme i felterne, siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, forud for de første sejladser i Miami. Det forklarer Dansk Sejlunion til pressen.

Sejlerlandsholdet er repræsenteret med alle de bedste både i 49er, 49erFX og Laser Radial - hvilket er tre af de fire klasser, hvor Dansk Sejlunion sammen med Team Danmark satser på olympisk medaljesucces. Kun i Nacra 17 er Miami-stævnet fravalgt fra dansk side.

Lovende takter
- Jeg forventer at se danske både med i kampen om podiepladserne. Vores landsholdsbåde har gennemført lange træningsforløb hen over vinteren, og vi har set lovende takter ved flere mindre stævner. Miami er den første alvorlige test siden VM i Aarhus - og derfor den første pejling af, hvor vi står i forhold til vores konkurrenter, siger Thomas Jacobsen.

De danske 49ere, FX'ere og Nacra'er trænede i Vilamoura, Portugal, gennem det meste af december, og ved Portugal Grand Prix samme sted dominerede de danske både med en sejr, to gange sølv og en bronze i de tre klasser.

Senest sluttede Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på en fjerdeplads ved optaktsstævnet Miami Midwinter Regatta.

Travlt forår i vente
World Cup'en i Miami indleder et tæt pakket forår for OL-klasserne - med stævner i Palma, Genoa og Hyéres, før OL-værtsbyen fra 2012, Weymouth, midt i maj afvikler fælles EM for Nacra og begge 49er-klasser.

Senere på året følger årets VM-events, der som vil få ekstra fokus, fordi de danske OL-udtagelser indgår.

content-loader
content-loader
content-loader