Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby er klar i Miami. Her ses de ved VM i Aarhus sidste år. Foto: Troels Lykke

Sportschef Thomas Jacobsen forventer podiepladser i Miami

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen vil se resultater fra de danske topsejlere, der er til start ved World Cup'en i Miami. Sejlerlandsholdet er repræsenteret med alle de bedste både i 49er, 49erFX og Laser Radial.

Af Troels lykke |

Der skal leveres resultater, når de danske landsholdssejlere fra tirsdag (29. jan.) er til start ved årets første World Cup-event, der traditionen tro afvikles i Miami, USA.

- Vi er på vej ind i opløbet frem mod OL i Tokyo. Alle topnationer er ved at have deres OL-setup på plads, og det er fra nu af og frem, at sejlerne skal vise, at de kan gøre sig gældende helt fremme i felterne, siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, forud for de første sejladser i Miami. Det forklarer Dansk Sejlunion til pressen.

Sejlerlandsholdet er repræsenteret med alle de bedste både i 49er, 49erFX og Laser Radial - hvilket er tre af de fire klasser, hvor Dansk Sejlunion sammen med Team Danmark satser på olympisk medaljesucces. Kun i Nacra 17 er Miami-stævnet fravalgt fra dansk side.

Lovende takter
- Jeg forventer at se danske både med i kampen om podiepladserne. Vores landsholdsbåde har gennemført lange træningsforløb hen over vinteren, og vi har set lovende takter ved flere mindre stævner. Miami er den første alvorlige test siden VM i Aarhus - og derfor den første pejling af, hvor vi står i forhold til vores konkurrenter, siger Thomas Jacobsen.

De danske 49ere, FX'ere og Nacra'er trænede i Vilamoura, Portugal, gennem det meste af december, og ved Portugal Grand Prix samme sted dominerede de danske både med en sejr, to gange sølv og en bronze i de tre klasser.

Senest sluttede Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på en fjerdeplads ved optaktsstævnet Miami Midwinter Regatta.

Travlt forår i vente
World Cup'en i Miami indleder et tæt pakket forår for OL-klasserne - med stævner i Palma, Genoa og Hyéres, før OL-værtsbyen fra 2012, Weymouth, midt i maj afvikler fælles EM for Nacra og begge 49er-klasser.

Senere på året følger årets VM-events, der som vil få ekstra fokus, fordi de danske OL-udtagelser indgår.

Mød sejlmagere, forsikringsfolk og desigerne til Åbent Hus hos Jakob Jensens Bådeværft

Jakob Jensens Bådeværft har fået en masse spændende personligheder til at komme forbi til Åbent Hus lørdag 23. marts. - Se også både, der har fået nyt folie på, fortæller Lars Ive fra værftet i København.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites