Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Selvsejlende robotbøjer indtager Middelfart i Blu26-klassen

I den kommende weekend holder GoSail for andet år i træk internationalt stævne for Blu26-klassen. Firmaet ROBOBOJ leverer bøjer, som er GPS-styrede og selvsejlende. De prøves nu for første gang til kapsejlads i Skandinavien.

Af Troels lykke |

Fem schweiziske besætninger rejser mod nord i Middelfart og sejler Blu26 European Open fra fredag den 31. maj kl. 13 til søndag den 2. juni kl. ca. 15.

- Som noget helt nyt får vi besøg af firmaet ROBOBOJ, som har produceret nogle GPS-styrede og selvsejlende bøjer. Denne form for bøjer bliver hermed for første gang anvendt til kapsejlads i Skandinavien, fortæller bådkaptajn Joachim Dichmann fra VIP-sejlads-firmaet GoSail i Middelfart.

Drives af to el-motorer

Bøjerne bliver drevet frem af to elmotorer og kan bringe bøjen frem med en fart på op til syv knob. Når bøjen kommer frem til den ønskede position, kan den ved hjælp af GPS fastholde denne indenfor en cirkel med radius af blot to meter.

Banen kan således udlægges præcist og hurtigt, uden brug af mærkebåd og ankergrej. 

Når vinden drejer, og baneændring er nødvendigt, kan dette klares med få klik på eksempelvis en tablet, hvorefter bøjerne selv indfinder sig til deres nye position.

Tæt på land

Ved stævnet søges banen placeret tæt på land, så interesserede i både kapsejlads såvel som moderne bøjeteknologi får mulighed for at følge med.

Er man interesseret i at høre mere, vil de to udviklere bag ROBOBOJ være til rådighed efter kapsejladserne.

- Vi er spændte på at få lov til at afprøve konceptet. Hos GoSail forestiller vi os, at bøjerne kan have sin berettigelse på matchrace-baner, til ligastævner, holdsejlads, jollesejlads samt mindre kapsejladser, forklarer Joachim Dichmann til Minbaad.dk.

Se video

Har man spørgsmål til stævnet, kan de rettes til info@gosail.dk.

Vil man vide mere om ROBOBOJ, kan informationen findes på www.roboboj.com

Bøjerne: www.roboboj.com/videogallery/

content-loader
content-loader
content-loader