Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Med sine 180Ah til 240Ah lithium-ion-batterier tilbyder Smartmark langt den højeste batterikapacitet på markedet, lover firmaet i Hamborg. Foto: Smart Mark

Selvsejlende mærke SmartMark gør det til en leg at flytte kapsejladsmærkerne uden et anker

Et SmartMark er et selvpositionerende kapsejladsmærke, som får sine positioner fra en tablet. De to motorer, som er indbygget i skroget, sørger for at et SmartMark bliver på den ønskede position uanset vejr og vind. Se video med mærket i aktion.

Af Troels Lykke |

Sejlsporten er nødt til at tilbyde kapsejladstræning på højt plan og stævner hvor kvaliteten af banerne, er præget af høj kvalitet. Uden at alle klubbens frivillige skal kaldes ind, fortæller salgsansvarlig i Skandinavien, Jesper Adler, i en pressemeddelelse

For at kunne opfylde sejlernes krav, samtidig med at der er færre frivillige i klubberne, så er klubberne nødt til at se på hvordan de kan løse disse udfordringer. Selvsejlende SmartMark er en af løsningerne

En måde til at gøre det nemmer for forskellige bådtyper at træne på samme tid, er at tage selvsejlende kapsejladsmærker, så som SmartMark, i brug, de kan styres centralt fra en tablet og hvis vinden drejer under træningen, så kan dén ene frivillige ”brovagt” ændre alle mærkernes placering på én gang, så startlinjer og rundingsmærkerne ligger spot-on.

Hurtigere at lave en lige startlinje

Der er ingen sejlere der bliver dygtige til at starte, hvis træningsbanen ligger skævt i 40 procent af træningerne.

Heller ikke selvom de stadig kan opleve skæve startlinjer og baner, når de kommer ud til stævner. Når der er en perfekt træningsbane, så kan træneren bruge sit fokus på at lære sejlene det de er kommet for, nemlig at lære af det de gjorde godt og det som ikke var så heldigt.

Der er også mulighed for en betragtelig reduktion af brændstofforbruget til trænernes RIBs.

Rette startline lige før start

Til stævnerne er det også vigtigt at kapsejladsbanerne er af høj kvalitet. Det dur ikke at en baneleder ikke kan rette på startlinjen helt ned til 4 min. før start. Det kan de nu! Med SmartMark, kan en startlinje sagtens rettes inden for 25 sek.

Det er også en kendt sag at mange kapsejlere kun vil samler sine 8-15 gaster til stævner, hvor de har erfaring med, at kvaliteten er i orden. De vil sikkert gerne gøre det til klubbens ugentlige aftenmatcher, hvis de vidste at kvaliteten var i top.

SmartMark er ikke kun for de få klubber der afholder ”VM for 4 klasser” hvert år. De er for de klubber som vil udvikle og dygtiggøre deres medlemmer og dermed få flere og dygtigere sejlere på vandet. Vil sejlklubben også forbedre sin bæredygtighedsprofil, så er SmartMark også vejen frem.

Minbaad.dk har spurgt til prisen på SmartMark og forventer at få svar snart.

Selvpositionerende kapsejladsmære med to motorer

Et SmartMark er et selvpositionerende kapsejladsmærke, som får sine positioner fra en tablet. De to motorer, som er indbygget i skroget, sørger for at et SmartMark bliver på den ønskede position uanset vejr og vind.

Et SmartMark er forsynet med en konisk top, som er overtrukket et cover, dels for at beskytte den oppustede konus, men også for at kunne bruges som reklameplads for de virksomheder som ønsker at blive eksponeret ved stævner, eller støtter den lokale sejlklub i almindelighed. Det giver mulighed for at have en indtægt på mærkerne.

SmartMark anvendes i dag i en række europæiske sejlklubber. Derudover anvender stævnearrangører, såsom: Den tyske sejlsportsliga, 52 Super Series,  Melges World Leauqe.

Demo-sessions kan aftales ved at kontakte Jesper Adler, Sales Representative Scandinavia  Kontakt: jesper@mysmartmark.com, +45 40222176

Yderligere oplysninger om SmartMark

www.mysmatrmark.com

Facebook: SmartMark

content-loader
content-loader
content-loader