Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Skal OL-sejlerne have køleelementer i vestene i Enoshima til OL 2020?

World Sailing var ret kritisk over for forløbet ved for-OL i Enoshima og har udarbejdet en liste på 50 punkter, som skal rettes inden OL. Der er stor bekymring for varmen, og det blev drøftet på møde på Bermuda, om sejlerne må sejle med køleelementer i vestene.

 

Af Troels lykke |

De indledende møder i World Sailings mange komiteer og underudvalg fortsatte mandagen igennem, forklarer direktør Christian Lerche på Dansk Sejlunions facebook-side.

På mødet i Olympic Classes Sub-Committee (der består af repræsentanter for klasserne) evaluerede man årets store stævner og drøftede de kommende ændringer i stævneformater. Der blev givet en orientering fra World Sailing om forløbet af test-eventet i Enoshima.

Køleelementer i vestene?

World Sailing var ret kritisk over for forløbet og har udarbejdet en liste på 50 punkter (heraf mange væsentlige), som skal rettes inden OL.

Der blev udtrykt stor bekymring for varmen, og det blev drøftet, om sejlerne må sejle med køleelementer i vestene.

Udvalget drøftede det nye kølbådsformat for topersoners blandede besætninger. World Sailing oplyste, at bådbranchen har taget godt imod konceptet, og at mange er klar til at stille både til rådighed for de kommende års stævner og nationernes træning. Første VM holdes i 2020 på Malta.

Kvinder diskrimineres i sejlsport

Der blev afholdt en workshop om kvinder i sejlsport. Organisationen har gennem en omfattende undersøgelse afdækket en alvorlig diskrimination af piger og kvinder - både sejlere, trænere, frivillige og ledere.

Et flertal af kvinder i vores sport oplever at blive diskrimineret, og at de er afskåret fra muligheder, som mændene har. World Sailing vil arbejde hurtigt på at ændre dette uhyrlige billede.

SAP viste en ny app, som de har udviklet til at tracke både under kapsejlads og træning. Dermed kan man bruge sejlernes mobiltelefoner til tracking til nettet og på den måde gøre tracking ekstremt billigt. Appen ventes lanceret i begyndelsen af det nye år. Den så ret overbevisende ud.

Vinder Anne-Marie i aften?

I dag er det tirsdag, og møderne fortsætter. Men disse møder skal bare overstås, for i aften går det for alvor løs! Her kåres nemlig Rolex World Sailor of the Year, hvor vores egen Anne-Marie Rindom til OL er blandt de nominerede.

Vi kan ikke vente. Hendes konkurrenter er også stærke på hver deres måde, men Rindom har haft de suverænt bedste resultater i år.

Afgørelsen falder et sted mellem kl. 23 og 02, dansk tid, fortæller Christian Lerche.

content-loader
content-loader
content-loader