Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De Olympiske Lege står fortsat i kalenderen i sommeren 2020. Foto: IOC

IOC holder fast i de oprindelige OL-planer for 2020

Efter et møde tirsdag ynder den olympiske komité fortsat at afholde verdens største sportsbegivenhed til sommer. 43 % af OL-pladserne er endnu ikke uddelt.

Af Sara Sulkjær |

Kapsejladser, events og møder aflyses på stribe som følge af den omfattende coronavirus, der netop nu hærger det meste af kloden.

Alligevel vælger Den Internationale Olympiske Komité (IOC) efter et møde tirsdag at bevare de oprindelige planer for sommerens OL i Japan, der efter planen skydes i gang den 24. juli. 

Det skriver IOC på sin hjemmeside.

Atleter kan fortsætte træning

Med over fire måneder til legene er der, ifølge arrangørerne, endnu ikke grund til at træffe en drastisk beslutning om at udskyde afholdelsen af legene.

Atleter opfordres derfor til at fortsætte deres træning mod den enorme sportsbegivenhed i Japan: 

- IOC opfordrer alle atleter til fortsat at forberede sig til de olympiske lege i Tokyo 2020 så godt, som de kan. Vi vil fortsat støtte atleterne ved at rådgive dem og deres respektive NOC'er og ved at stille den nyeste information og udvikling til rådighed for dem, understreger IOC.

Arbejder på løsning

Selvom 57 % af udøverne allerede er kvalificeret til legene, skal 43 % af de eftertragtede OL-billetter fortsat uddeles.

Hvorledes ejerne til de tilbageværende pladser skal findes, er endnu uvist, men afgøres i et samarbejde mellem IOC og de respektive foreninger og klasser, da flere kvalifikationsstævner nu ikke længere kan afvikles under forsvarlige forhold.

Også det danske sejlerlandshold har endnu to billetter på højkant. Det gælder den danske Laser Radial- og Women RS:X-nationsplads, som dog med stor sandsynlighed tilfalder henholdsvis Anne-Marie Rindom og Lærke Buhl.

Kilde: Olympic.org

content-loader
content-loader
content-loader