Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Føreren af vandscooteren skal have et vandscooterbevis. Foto: Søfartsstyrelsen.

Gammel ordning om vandscooterbevis udløber - men beviset er et krav

I 2018 blev det et krav, at føreren af en vandscooter skal have bestået en prøve for at få et vandscooterbevis. I 2019 udløber overgangsordningen, og det minder Søfartsstyrelsen nu om inden sæsonstart.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det samme gælder højsæsonen for vandscootere.

Søfartsstyrelsen minder nu om, at man skal have et vandscooterbevis for at sejle med en vandscooter eller lignende fartøjer. Vandscooterbeviset er et krav, uanset om du ejer eller lejer fartøjet.

Overgangsordning udløber

Man får vandscooterbeviset ved at bestå en prøve. Ved prøven skal man blandt andet vise kendskab til søvejsreglerne og demonstrere sikker adfærd ved sejlads ved forskellige hastigheder, herunder styring og manøvrering under acceleration. Samtidig skal du vise hensyn til omgivelserne.

I 2018 blev kravet om vandscooterbeviset indført, og i den forbindelse blev der lavet en overgangsordning for dem, som var kvalificeret til at føre en vandscooter efter de daværende regler.

Denne ordning udløber i 2019, og det betyder, at alle, der fortsat ønsker at sejle med vandscootere eller lignende, skal have erhvervet sig et vandscooterbevis i år.

Læs mere om vandscooterbeviset her.

content-loader
content-loader
content-loader