Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lånejollerne står i sejlernes rådighed op til EM, således at træning forud for mesterskabet er mulig. Foto: Anders Lund

75 joller mødes til 505-EM i Sønderborg - du kan sejle med i lånejolle

Særligt de unge sejlere håber klassen at lokke på vandet med to gratis lånejoller, der er en direkte billet til det større, internationale mesterskab. 2.200 kroner må deltagerne slippe i stævnegebyr, mens kapsejladserfaring desuden er påkrævet.

Af Sara Sulkjær |

Sommerfuglene holder fest i 505-sejlernes maver. Bladres blot én uge frem i kalenderen venter årets store højdepunkt på dansk grund: Europamesterskabet i Sønderborg. 

Et stort og ventet stævne, der samler over 75 joller fra hele Europa i den sønderjyske by, der er placeret på begge sider af Alssund.

En økonomisk hånd fra arrangørerne

Selvom lyden af det indledende startskud nærmer sig med høj fart, er det fortsat muligt at sikre sig en plads i det brede felt.

Den danske klasseorganisation har således valgt at stille klubbens to lånejoller til rådighed for helt nye 505-sejlere, der har ønsket og lysten til at være på startlinjen ved et større, internationalt mesterskab:

- Alle kan låne jollerne, men kapsejladserfaring er nødvendig, forklarer bestyrelsesmedlem i 505-klassen, Fabiola van Wonterghem, til Minbaad.dk. 

Den store pengepung kan deltagerne desuden lade blive hjemme. Trods det faktum, at den tidlige indskrivning forlængst er overskredet, har arrangørerne fra Sønderborg valgt at lade lånerne skrive sig på deltagerlisten under det tidlige tilmeldingsgebyr.

Blot 2.200 kroner må deltagerne derfor slippe for fem dages sejlads i Sønderborg, ligesom også mad og drikke efter sejladserne er inkluderet i prisen. 

Unge kender ikke 505-jollen

Det sociale samvær på land følger desuden i kølvandet på deltagelsen, når sejlere fra ind- og udland deler røverhistorier på landjorden mellem sejladserne. 

- Man skal stille op for at få en fantastisk uge i Sønderborg med masser sejlads og nye kammeratskaber samt kontakter i den danske sejlsport, understreger van Wonterghem, der med sine 22 år er blandt de yngste i feltet. 

Netop flere unge, der vil kunne skabe bredde og øge konkurrencen i danskerfeltet, håber klubben at lokke på vandet med de to lånejoller. 

- Vores mål er at udbrede kendskabet til vores skønne jolle, især blandt unge som ofte ikke kender 505-jollen, forklarer det unge bestyrelsesmedlem.

Er du interesseret i at låne klubjollerne ved EM, der sejles fra den 6. til 10. august, kan Fabiola van Wonterghem kontaktes på 22wonterghem@gmail.com eller 23 30 94 90.

content-loader
content-loader
content-loader