Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den lynhurtige Elliott 35 SS er med svinkøl og kæmpe bovspryd. Den var første kølbåd i mål i Palby Fyn Cup. Lige nu ser det dog ud til at det er en dobbelthanded Landmark 43 fra Kalundborg, der kommer først i Classic Fyn Rundt 2019. Foto: Gry Linell, Kerteminde Sejlklub
Kapsejlads
De to 12-metere fra KDY er med. Foto: Emil Andresen
Kapsejlads
Morten Grove i gult mener at de færre tilmeldinger skyldes det kolde forår, samtidig har mere meldt fra efter en hård Palby Fyn Cup.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Masten på denne 49 fods tyske båd knækkede i torsdag før start. Masten havde været på i seks dage. Det er 3. mast båden knækker på 3 år.
Kapsejlads

Landmark 43 med far og søn fører stort i Classic Fyn Rundt

De lidt under 100 startende både har i dag kæmpet i meget let vind, men i medstrøm ved Storebæltsbroen styrbord rundt om Fyn. Landmark 43 med Martin og Ole Meredin fra Kalundborg er i Svendborgsund og er 10 sømil foran Folkebådene.

Af Troels lykke |

En af grundene til at feltet blev sendt styrbord rundt om Fyn i dag fra Kerteminde Sejlklub var, at der ville være medstrøm, hvis sejlerne tog sydpå, forklarer Morten Grove fra den fynske klub.

Sejlerne har sejlet i næsten ingen vind, som man kan se på flere videoer fra sejlerne. Mange har kun sejlet 1,5 knob, og farten er lav, kan man se på GPS-tracking.

- Men fra klokken 21 skulle der være vind om hele Fyn, også i nat. Der skulle være  4-6 m/sek. ved 17-tiden i dag fra sydvest, men det bliver bedre og bedre med mere vind, men der skal krydses i det sydfynske i nat. Et bud er, at første båd i mål er et døgn efter starten gik i formiddags. 

Landmark 43 fører stort ved Svendborg Sund

Førende båd i feltet er en Landmark 43, der netop er sejlet hjem fra Frankrig til Danmark. Ole og Martin Meredin sejler den.

Sønnen Martin forklarer til Minbaad.dk kl. 17.10, hvor feltet lå ved Thurø Rev-bøjen.

- Vi havde kort vindhul nord for Storebæltsbroen. Vi har her på eftermiddagstimerne oplevet meget lokal vind i Langelandsbæltet. Gik for en sydøst-vind på kryds, da sydvest-vinden slog igennem. I løbet af 3-4 minutter havde vi fat i den “nye vind”, vi sejler omkring 7 knob over grunden. Vi forventer, at der er medstrøm i Svendborgsund.

Se mere: www.fynrundt.dk

content-loader
content-loader
content-loader