Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Finnjollen ser ikke ud til at blive olympisk igen. Foto: World Sailing
Kapsejlads
Foto: Dansk Sejlunion

Finnjolle afvist igen af Equipments Committee på World Sailings årsmøde

- Ingen i komiteen ønskede at støtte Finn-klassen, der føler sig diskrimineret på niveau med racisme og kønsdiskrimination, når høje/tunge mænd ikke fremover kan sejle netop Finnjolle til OL, forklarer Christian Lerche fra World Sailing årsmøde på Bermuda.

Af Troels lykke |

Torsdag, dag 5, World Sailings årskonference, Bermuda, direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche, giver rapport fra Dansk Sejlunions facebookside:

Vi er over halvvejs gennem årsmødet. Dag for dag øges den politiske betydning af møderne, og der bygges op til, at henholdsvis Council og til sidst generalforsamlingen slår de sidste søm i beslutningerne.

Fra dag til dag har de tungere komiteer fået kvalificeret input fra de foregående komiteer i hierakiet.

Onsdag var det Equipments Committee, der mødtes for bl.a. at forholde sig til, hvilke bådtyper, der skal anvendes ved de kommende store events som fx OL. Komiteen fulgte anbefalingen om, at windsurfende i 2024 skal være foilende.

Man støtter at arbejde videre med kriterier for kølbådseventet (off-shore mixed kølbåd) i stedet for konkrete bådtyper. Man afviste et forslag om, at OL-arrangører skal stille alle både til rådighed ved OL.

Finnjolle afvist igen på OL-program

Og endelig afviste man Finn-klassens ønske om at komme tilbage på OL-programmet. Ingen i komiteen ønskede at støtte Finn-klassen, der havde bygget sin argumentation på, at de føler sig diskrimineret på niveau med racisme og kønsdiskrimination, når høje/tunge mænd ikke fremover kan sejle netop Finnjolle til OL.

Synspunktet vandt ikke opbakning, og man understregede, at sammensætningen af OL-programmet overholder organisationens udviklingsstrategi og regulativer. Disse indstillinger bæres nu videre til Council.

Nyt om kapsejladsreglerne

I Racing Rules Committee skulle sidste hånd lægges på kapsejladsreglerne for 2021-2024.

Der er utroligt mange ændringer, hvoraf mange har større betydning for afvikling end for sejlads. Blandt de interessante ting er, at forpligtelsen til at yde hjælp udvides til også at omfatte trænere og andre støttepersoner.

Flag V introduceres i reglerne som sikkerhedssignal. Og så fjernes muligheden for, at der kan gives almindelig DSQ for brud på regel 2 (sportmanship). Dermed er DNE (disk. som ikke kan fratrækkes.) eneste mulige straf i Regel 2.

Hvilke konkurrencetyper skal indgå?

Torsdag mødes Events Committee. Komiteens væsentligste opgave er selve OL-programmet og hvilke konkurrencetyper, der skal indgå.

Relationen mellem Equipment Committee og Events Committee er kort beskrevet, at Events Committee fastlægger, at der fx skal sejles en-personers jolle.

Equipments Committee forholder sig til hvilken bådtype, der skal sejles i - fx Laser. Events Committee skal også forholde sig til de mange forslag fra Finn-klassen.

Events Committee er sidste skridt før Council, der skal forholde sig til alle forslag og komiteernes indstillinger. Council mødes fredag og lørdag.

I korridorerne snakkes der om opbakningen til bestyrelsens vigtige forslag om en gouvernance reform.

Den kræver 75 procents tilslutning på generalforsamlingen søndag. Intet er sikkert endnu. Lobbyarbejdet kører for fulde omdrejninger, og meget afhænger af, hvor mange og hvilke lande, der møder op på søndag.

Christian Lerche
direktør, Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader