Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det bliver luksus til søs med nye X-Powerboats, der skal bygges i Haderslev. PR-foto
Kort Nyt
Kort Nyt
X4.3-sejleren og hovedaktionær, Ib Kunøe, har købt HOC Yacht for et ukendt millionbeløb. Foto: Troels Lykke

X-Yachts vil bygge motorbåde i Danmark - køber svenske HOC Yachts

Produktionen flyttes fra HOC Yachts i Visby i Gotland til X-Yachts faciliter, forklarer X-Yachts CEO, Kræn Nielsen. X-Yachts vil vise de deres nye motorbåde frem på Boot-udstillingen i Düsseldorf i 2021. - Bådene bliver på 33 fod, oplyser X-Yachts til minbaad.dk.

Af Troels lykke |

X-Yachts, der har produceret sejlbåde i 40 år, går nu også ind på motorbådsmarkedet, efter de køber det svenske HOC Yachts i Visby på Gotland.

X-Yachts hovedaktionær og bestyrelsesformand, Ib Kunøe, forklarer.

-Vi har set at der er et behov for powerbåde, som kan bidrage til X-Yachts vision om spektakulær sejlglæde til vores kunders drømme, som også X-Yachts formål lyder: -Vi lover at udfordre markedet gennem design, innovation, teknologi og håndværk.

Ib Kunøe forklarer videre i en pressemeddelelse.

-Som vi ser det er der to muligheder: enten at udvikle et X-Power brand fra bunden eller at købe os ind på markedet med et produkt, som kan opfylde vores vision og mission.

Kunøe er sejler af hjertet - men...

Kunøe forklarer videre.

-Det har været en lang og grundig gennemtænkt proces og med overtagelsen af HOC Yachts, tror vi på at kommer meget tæt på vores kerne af vores fokus. Det er vores klare overbevisning, at integrationen af HOC ind i X-Yachts udvikling- og designline vil være en proces som vi kan nå. Selvom jeg er en sejler af hjertet, må jeg indrømme at kombinationen af HOC og Y-Yachts også får mig på powerboat-bølgen.

33 fods både på vej - ses på Boot i 2021

De to første modeller er i linjen, en Explorer og en Cruiser. Både som har alt som markedet behøver inde for powerboats i form af design og kvalitet uden kompromisser, fortæller X-Yachts.

X-Yachts viser to nye powerbåde frem på Boot-udstillingen i Düsseldorf i 2021.

- Det bliver på 33 fod, oplyser CEO, Kræn Nielsen til minbaad.dk og motorbaadsnyt.dk.

Læs mere om HOC Yachts

content-loader
content-loader
content-loader