Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
The Ocean Race kommer til Aarhus i 2023. Foto: The Ocean Race

Europæisk Ocean Race måske på vej i sommeren 2021

Med udskydelsen af The Ocean Race er kalenderen næste år åben for en europæisk mini-udgave af havsejladsen. Både VO65'erne og IMOCA 60'erne skal være på startlinjen, hvis det lykkes at søsætte Europa-eventen.

Af Sara Sulkjær |

"Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget."

Et ordsprog, der på den helt store sejlsportsscene meget vel kan få ben at gå på, efter at verdens måske største kapsejlads, The Ocean Race, grundet coronapandemien blev udskudt ét år, til 2022.

Allerede næste år, i sommeren 2021, kan sejlerne således få noget at se frem til, da de hurtige IMOCA 60'ere og VO65'ere, hvis alt går vel, i stedet samles til kapsejlads i Europa:

- For os og mange andre har The Ocean Race Europe i lang tid været en vision og drøm. Vi forestiller os en kapsejlads og festival for alle, der vil inspirere og forene på tværs af Europa, fortæller Richard Brisius, formand for The Ocean Race, til sejladsens hjemmeside.

Corona ændrer planerne

Da Brisius sammen med en række andre prominente sejlere sidste år overtog ledelsen af havsejladsen, var drømmen om en europæisk mini-udgave allerede på trapperne.

Nu, hvor corona-pandemien har skubbet Jorden rundt-sejladsen med ét år, er planen om en europæisk udgave af sejladsen tættere på end nogensinde: 

- Oprindeligt havde vi tænkt at starte dette i 2023, men vi vil sammen med hold, byer og partnere nu beslutte, hvorvidt vi skal gøre det i sommeren 2021, forklarer Brisius.

Ti års plan for The Ocean Race

Hvilke byer, der potientielt skal lægge vand til den europæiske begivenhed, er fortsat uvist. 

Til gengæld ligge det nu fast, at de kommende Ocean Race-sejladser, der bringer sejlerne hele kloden rundt, vil blive afholdt i 2022-23, 2026-27 samt i 2030-31.

Kilde: The Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader