Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne kan nu nå at finde sponsorer til bl.a. IMOCA 60 bådene, der sejles i sammen med VO 65erne. Foto: The Ocean Race

Corona rykker The Ocean Race et år til 2022 - god idé siger Bouwe Bekking

The Ocean Race, tidligere kaldet Volvo Ocean Race, rykkes et år med start 2022 i Alicante. - Det ville ikke være godt at sejle til tomme byer, siger jordomsejler Bouwe Bekking, der bifalder at sejladsen udsættes. Aarhus er en af byerne, der sejles til.

Af Troels Lykke |

The Ocean Race, sejladsen jorden rundt for IMOCA 60ere og VO 65ere skulle starte næste efterår, men nu går starten først til october 2022 i spanske Alicante, fortalte organisationen bag sejladsen i den her uge, hvor svenskeren Richard Brisius står i spidsen.

Udsættelsen skyldes pandemien med coronavirus. Målgangen bliver i italienske Genova i sommeren 2023.

Beslutningen er taget positivt imod af skipperne i Imoca-klassen, hvor solo-sejlerne tager jorden rundt til november i år i Vendee Globe.

Bekking: Tænk at sejle til en tom havn

- Ændringerne er positive, da de betyder at The Ocean Race bliver en reel mulighed for nye old, mellem Vendee Globe, siger den tyske Imoca-skipper Boris Hermann, der sejler i Team Malizia.

Også jordomsejleren Bouwe Bekking, skipper på Vo 65eren Childhood1, forklarer på instagram at han bifalder udsættelsen, da man risikerer at sejle til tomme byer, (herunder Aarhus)

- Forstil dig at sejle i havn uden tilskuere, siger han i en video, hvor han også forklarer at det passer bedre i forhold til Vendeé Globe, hvor sejlerne med udsættelsen lettere vil kunne finde sponsorer til deres Imoca 60ere.

The Ocean Race startede helt tilbage i 1973, hvor den hed Whitbread Round the World Race.

content-loader
content-loader
content-loader