Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses PRB mens alt var godt, nu er det slut båden er et skibsvrag og muligvis sunket. Fotos: Jean Marie-Liot/PRB
Kapsejlads
Kapsejlads

Vendée Globe-sejler Kevin Escoffier forlod sin synkende båd ved Cape Town - reddet af konkurrent

BREAKING i Vendée Globe. Kevin Escoffier, der lå treer i sejladsen, måtte forlade sin IMOCA 60, PRB efter at båden indtog store mængder vand, 840 sømil SV for Cape Town. Siden hoppede han i en redningsflåde med overlevelsesdragt, indtil Jean Le Cam fra Yes We Cam! fandt ham.

Af Troels Lykke |

PRB-sejler Kevin Escoffier er i sikkerhed om bord på Jean Le Cam i Yes we Cam. 

Kevin Escoffier måtte mandag forlade sin IMOCA 60 PRB, efter at båden indtog store mængder vand.

Han var omkring 840 sømil SV for Cape Town og var på tredjeplads i sejladsen. Redningsaktionen blev koordineret af Les Sables d'Olonne af Vendée Globes regatteledelse i samarbejde med CROSS Griz Nez og MRCC Sydafrika.

Ingen har endnu været i stand til at tale med PRB-skipperen, der dog er dukket op på en video i sin overlevelsesdragt med Jean Le Cam.

Escoffier: På fire sekunder dykkede båden

I denne livsbekræftende video forklarer en meget berørt Escoffier, at han er ked af at 'fucke sejladsen op' for 61-årige Jean Le Cam.

Escoffier fortæller også i videoen, at han havde forstærket båden med 200 kilo kulfiber. Men båden endte med at være et skibsvrag.

- På fire sekunder lavede båden et nosedive (stævnen dykkede), hvorefter stævnen foldede sig 90 grader, og jeg dukkede mig i cockpittet. En bølge var på vej, og jeg havde tid til at sende en meddelelse, før al elektronik gik, det var helt skørt, båden blev foldet i to, siger Escoffier.

Le Cam søgte i en time efter Escoffier

Præsident for PRB,Jacques Caraë,s siger, til Vendée Globe-siden:

- Vi sendte Jean tilbage til en position givet af CROSS Gris Nez, Météo France's drift-simulering gav også spor. Jean gik kl. 00.15 UD (1 time 15 fransk tid) på vores instruktion om at nå dette punkt med reduceret hastighed. Han fandt ingen i den angivne position, men genoptog derefter søgningen sydøst i mellem 45 minutter og en time.

- Da han kom til en ny position med 1,5 knob hastighed i 20-25 knobs vind og med tre reb i storsejlet, forsvandt Escoffier og redningsflåden fra skærmen, indtil Le Cam pludselig hørte hans stemme. Så forsvandt han igen, inden han igen dukkede op i sin overlevelsesdragt ved Le Cams side af skibet. Han fik Le Cam op i sin båd og i sikkerhed.

Se frisk Youtube-video fra Le Cams båd med de to sejlere

Fire skippere ledte efter Escoffier

Den 6. januar 2009, under Vendée Globe 2008-2009, reddede Vincent Riou, den daværende skipper af PRB, Jean Le Cam fra sin IMOCA 60, som vendte om ved Kap Horn.

Denne gang, i sin femte Vendée Globe-sejlads, har den 61-årige Le Cam vendt rollerne. Hele TEAM PRB og alle i Vendée Globe retter nu en hjertelig tak til Jean Le Cam og de tre andre skippere, der hjalp med at søge efter Escoffier, Boris Hermann, Yannick Bestaven og Sébastien Simon samt regattaledelsen, CROSS Gris Nez. og MRCC Cape Town, der koordinerede søgningen.

Info om sejladsen

www.vendeeglobe.org/en/tracking-map

www.vendeeglobe.org/

www.facebook.com/KevinEscoffierPRB/

Stillingen

content-loader
content-loader
content-loader