Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Game over for Alex Thomson i Hugo Boss, der var storfavorit til at vinde Vendée Globe 2020/2021.

Alex Thomson i Hugo Boss udgår af Vendée Globe efter rorskade - på vej mod Cape Town

BREAKING fra solo-jordomsejlingen. Den britiske skipper udgår af Vendée Globe 2020/2021. Det sker efter skade fredag aften på det styrbord ror. Nu har Thomson 1600 tunge sømil til Cape Town.

Af Troels Lykke |

Alex Thomson var en af storfavoritterne til at vinde Vendée Globe i sin nye, tjekkede 50 mio. kroner dyre IMOCA 60'er, Hugo Boss - men ak.

Først var den gal med strukturen i stævnen af båden, 13 døgn ind i sejladsen, og i aftes, fredag, en uges tid efter, gik det galt med det styrbord ror, melder Hugo Boss-holdet.

Skaden skete cirka 1.600 sømil fra Cape Town, mens Hugo Boss lå på en 15. plads, 752 sømil efter førende Charlie Dalin.

Alex Thomson havde ellers dagen før fortalt, hvor meget han glædede sig til at hente sine modstandere og vise, hvad den semifoilende IMOCA 60'er var i stand til.

På vej til Sydafrika - kun et ror virker

Efter skaden i roret sænkede Thomson farten til 10-11 knob. Nu er han på vej ind til Cape Town i Sydafrika. Og det bliver kun med ét ror, da styrbord ror ikke virker.

- Desværre er en reparation (på vandet) ikke muligt. Vi accepterer derfor, at det her bliver afslutningen på sejladsen. Jeg, mit hold og partnere er selvfølgelig dybt skuffede. Vi troede, at det bedste ville komme i den her sejlads, lyder det fra 46-årige Alex Thomson.

Her er bådene

Se hvor bådene er: www.vendeeglobe.org/en/tracking-map

Hugo Boss-båden www.facebook.com/AlexThomsonRacing 

www.vendeeglobe.org/

Stillingen

content-loader
content-loader
content-loader