Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Danske Nicolai Sehested fortæller om den seneste Volvo Ocean Race i et fire minutter langt klip. Foto: Screendump

Fem maritime film og dokumentarer til nytårsdag

Lad dig inspirere af verdens første solo-jordomsejler eller tag med Kløvedal til Indonesien. En række interessante indspilninger med maritimt indhold venter sejleren, der tilbringer sin nytårsdag på sofaen.

Af Sara Sulkjær |

Brag og blink fra nytårsraketterne er forsvundet med sollyset og tilbage lægger kun de sørgelige rester, der vidner om aftenens sjove - og måske sågar sene - festligheder.

Er du blandt de sejlere, der derfor foretrækker at indlede det nye årti på langs, giver Minbaad.dk her fem film- og dokumentar-forslag, der kan gøre din nytårsdag en smule mere interessant:

Sir Robin Knox-Johnston: A Force of Nature

I 2018 var det præcis halvtreds år siden, at britiske Knox-Johnston som den første i verdenshistorien formåede at sejle alene Jorden rundt uden at gøre stop undervejs. 

En på mange måder imponerende bedrift, som skildres i den 26 minutter lange BBC-produktion 'Sir Robin Knox-Johnston: A Force of Nature', hvor hovedpersonen deler sine tanker og erindringer fra jordomsejlingen. 

Se den britiske dokumentar på YouTube her.

----------

Kløvedal i Indonesion

Ingen maritim filmliste uden Danmarks folkekære skipper, Troels Kløvedal. Denne gang sætter den eventyrlystne sejler kursen mod Indonesien, hvor kursen blandt andet sættes mod de eksotiske øer Bali og Borneo. 

I seks afsnit, hver af omkring én times varighed, kan seeren gå ombord på Nordkaperen og følge 

Dokumentarserien blev første gang sendt i 2007 og kan ses på DR TV her.

----------

Mini-dokumentarer fra Volvo Ocean Race

I en række mini-dokumentarer af få minutters varighed møder seeren flere af de hårdføre atleter, der tager del i én af verdens hårdeste kapsejladser, Volvo Ocean Race. 

Blair Tuke fra Mapfre, den kvindelige sejler Stacey Jackson og ikke mindst danske Nicolai Sehested er blandt de udvalgte, der deler deres oplevelser fra jordomsejlingen i 2018.

Klippene kan findes hos Red Bull her.

----------

My Way 

Bølger på højde med en toetagers ejendom møder den danske familien Wittrup, da far og to sønner for fem år siden stævner ud på deres hidtil bedste sejltur. 

I deres nyindkøbte Beneteau First 40 'My Way' rettes stævnen fra Italien mod Danmark, hvorfra båden skal anvendes til kapsejlads.

Se den 45 minutter lange egenproducerede sejlerfilm på Vimeo her.

----------

All Is Lost 

Skal din nytårsdag bringe mere spænding, kan filmen All Is Lost sandsynligvis holde dig vågen på sofaen. Overlevelsesdramaet, der er produceret i 2013 og har vundet flere priser, bringer historien om en navnløs lystsejler, der midt på Det Indiske Ocean kolliderer med en container.

Herefter følger seeren den ældre mands kamp for overlevelse. En kamp, der skildres udelukkende visuelt, da filmen er produceret uden egentlig dialog.

Den 1 time og 46 minutter lange film kan blandt andet findes på Netflix her.

Del gerne dine maritime film- og seriefavoritter med de øvrige læsere i kommentarfeltet under artiklen eller ved at sende en mail til sara@minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader