Gå til hoved-indhold
Jan Møllers nonstop jordomsejlning i 2003-2004 er en blandt mange sejlerfilm, som kan ses på nettet.Kort Nyt
Her sejler i Silverrudder, der også har skabt en film i år. Foto: Troels Lykke

Sejlerfilm - hvilke kan du anbefale?

Nettet vrimler med sejlerfilm og -dokumentarer. Se liste og kom med forslag herunder, foreslår den aktive sejler Ricky Hansen.

Af Sara Sulkjær |

De lune sommeraftener på vandet er erstattet af kulde og diverse Tv-programmer. Noget, der kan vække frustrationer hos enhver sejler.

 - Jeg er eneste hankøn i familien, og fjernsynet er ramt af Vild Med Dans, Voice Junior, X-factor, Idols, forklarer læser Ricky Hansen således i en mail til minbaad.dk.

Som erstatning for fjernsynskiggeriet har Ricky Hansen nu allieret sig med en tablet og YouTube, hvor aftenerne går med forskellige sejlerfilm og -dokumentarer. 

Arkiv for alle Danmarks sejlere

Derfor foreslår han nu Minbaad.dk at oprette et fælles filmarkiv for alle sejlere med vand-abstinenser. Her kan du som læser være med.

Send et link og kort resumé af handlingen i en mail til sulkjaer23@gmail.com, og din film vil komme med på arkivlisten herunder. 

----------

Sail Life

YouTube-kanal med danske Mads som bagmand. Her deler han videoer af alt fra sejleroplevelser til diverse bådprojekter. Se mere her

----------

Keep Turning Left

Den tidligere BBC-kameramand Dylan Winter sejler nu på ottende år rundt om Storbritannien. Se filmklip fra hans rejse her

----------

Multihulls to Bermuda, Part 1 og 2

De to film handler om en families deltagelse i kapsejladserne fra Coney Island og Newport til Bermuda. 

Se Part 1 herunder og Part 2 her

 

 

----------

Waterworld

Spillefilm fra 1995. Befolkningen lever i maritime samfund i flydende byer, hvor den konstante frygt for piratangreb lurer konstant. De må derfor sætte deres lid til en enkelt mand...

Se trailer herunder og køb filmen for ca. 120 kroner her

 

 

----------

Segel-filme.de

På websitet findes en række forskellige sejlerfilm. Herunder fine turfilm, også fra Danmark. Det kan være en fordel, hvis de tyske gloser fra folkeskolen stadig findes på nethinden. Se filmene her

----------

Yacht test - Dragonfly 28 Sport 

Film fra tyske Yacht med klip fra test af Dragonfly 28 Sport. Filmen kan ses her.

----------

Maiden Trip

Den kun 15-årige Laura Dekker stævner ud på sin to år lange jordomrejse i forsøget på at blive den yngste jordomsejler nogensinde. 

 

 

----------

My way

30 dages sejltur fra Italien til Danmark. Fortælling om glade sømænd, som får deres (hidtil) længste og bedste sejltur. I øvrigt i båden, som er illustreret på billedet øverst.

 

 

----------

Ant Steward. Around the World alone in an open boat

Filmen handler om Ant Steward, som er opvokset i Sydafrika og selv bygger en åben sejlbåd. Han sejler jorden rundt gennem Panamakanalen. Filmen er professionelt lavet og meget interessant.

 

 

----------

Sailing adventure with Laser2

Kort film, som passer til en reklamepause. Filmen handler om en sejltur i en Laser2 langs Kroatiens kyst og tilbage igen. Den viser, hvor lidt udstyr, der skal til, for at få fantastiske oplevelser på vandet. Filmen er selvgjort med actionkamera, men i udmærket kvalitet.

 

content-loader
content-loader
content-loader