Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danmarks ældste aktive pokal, Damernes Pokal, er på højkant i AFI 2Star-sejladsen. Arkivfoto

AFI 2Star: Tilmelding åbner om tre uger - sidst forsvandt startnumrene på fem minutter

Skal AFI 2Star føjes til årets kapsejladser, bør sejleren sætte et stort kryds i kalenderen søndag den 23. februar kl. 12.00. 130 startnumre er til salg i doublehand-sejladsen, der fortsat er uhyre populær blandt landets sejlere.

Af Sara Sulkjær |

Solens stråler kæmper sig gradvist gennem skyerne, og temperaturerne bevæger sig langsomt opad. To sikre tegn på, at sejlsæsonen - og dermed årets kapsejladser - med hastige skridt nærmer sig.

Én af de mest populære herhjemme er uden tvivl AFI 2Star. Doublehand-sejladsen, der hvert år bringer deltagerne fra Aarhus til Ballen og retur, satte sidste år 110 numre på højkant. 

Blot fem minutter tog det at sælge samtlige deltagerpladser, hvorfor flere skuffede måtte forlade computeren og den online tilmeldingsside.

Ballen sætter grænser

Dengang valgte man at øge deltagerantallet med 20, således at i alt 130 både kunne booke en plads på startlinjen. 

Dét deltagerantal har arrangørerne valgt at fastholde forud for årets event, der sejles den 13.-14. juni - også selvom langt flere gerne blev en del af AFI 2Star-fleeten. 

Særligt havnen i Ballen på Samsø og den tilhørende Restaurant Dokken, hvor sejlerne indtager sejladsens store festmiddag, sætter en naturlig begrænsning for deltagerlistens længde. 

- Til gengæld er der en en række fordele ved Ballen, som langt overstiger de begrænsninger, vi har, og da vi har et fantastisk samarbejde med både havnemesteren Frederik samt ejerne af restaurant Dokken, håndterer vi de positive udfordringer, vi har, forklarer stævneleder, Kenneth Meier-Andersen, til Minbaad.dk.

Også den manglede mulighed for at sende assistance til dommerbåden i form af RIB's under hårdt vejr eller ved en hektisk måltagning er med til at fastsætte det øvrige loft.

Flere nye tiltag

For de sejlere, der sniger deres navn på tilmeldingsblanketten, vil der som noget nyt allerede være mulighed for sejr, når deltagerne ankommer til Aarhus fredag aften. Her vil Ullman Sails stille fine gaver på højkant til heldige lodtrækningsvindere. 

Et tiltag, der gentages under lørdagens festmiddag, hvor Helly Hansen sætter præmier på spil.

Også på sejladsens sidstedag, søndag, kan deltagerne se frem til en nyhed. På havnen i Aarhus vil arrangørerne således stå klar med moleøl til sejlerne, når Ballen Havn er forsvundet i kølvandet, og mållinjen ved Aarhus er krydset.

Tilmeldingen til AFI 2Star åbner søndag den 23. februar kl. 12.00. Tilmeld dig her og læs mere i invitationen til sejladsen her.

content-loader
content-loader
content-loader