Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I 2016 udvidede AFI 2Star deltagerantallet fra 90 til 110. En stigning, der gentages forud for 2019-udgaven. Foto: AFI 2Star

AFI 2Star udvider til 130 startnumre - 20 er fortsat på venteliste

Fem minutter tog det at sælge 110 startnumre i den populære sejlklub til Samsø. Selvom yderligere 20 besætninger nu får mulighed for at stille til start, er flere stadig i venteposition.

Af Sara Sulkjær |

"Det tager kun fem minutter" lød Faktas velkendte slogan i en årrække. Et slogan, som arrangørerne af AFI 2Star ligeledes kan føje til sejladsen, efter at de i forrige weekend solgte samtlige startnumre på den selvsamme tid, som det eftersigende tager en kunde at handle ind i Fakta.  

En imponerende interesse, der nu har ført til, at yderligere 20 doublehand-besætninger kan se frem til at sejle med fra Aarhus til Ballen og retur i juni. 

Festmiddag sætter grænsen

En række praktiske forhold omkring kapsejladsens setup og baneledelse må naturligvis justeres, men det er primært den populære festmiddag på Restaurant Dokken/Sejlerstuen i Ballen Havn, der har sat begrænsningerne:

- Alternativet har været, at udbyde flere startnumre, men uden den tilhørende festmiddag. Karsten og Valdemar på Restaurant Dokken er ikke bare kreative, men også imødekomne og fleksible. Vi har derfor fundet en løsning, hvor de nye startnumre også inkluderer festmiddagen, forklarer stævneleder Kenneth Meier-Andersen, Aarhus Sejlklub, i en pressemeddelelse.

Allerede i går aftes modtog flere sejlere på ventelisten derfor et startnummer. Alligevel er der fortsat 20 besætninger, der står uden billet i hånden og i stedet må væbne sig med tålmodighed:

- Fortvivl ej, vores erfaring er stadig, at der op mod sommeren vil blive afbud, og de ledige pladser vil derfor blive fyldt ud fra ventelisten, understreger Meier-Andersen.

Flere dobbeltbookninger

Allerede få timer efter, at tilmeldingen åbnede forrige søndag, oplevede flere sejlere på ventelisten at modtage et startnummer. Det skyldes, at flere deltagere havde dobbeltbooket, og derfor hurtigt gav ét af startnumrene tilbage.

Da der efter en times tid var faldet ro på tilmeldingssystemet, og der havde været udsolgt i 55 minutter, mangledes dermed fortsat nogle deltagere, hvorfor sejlerne på ventelisten fik en invitation tilsendt.

Selvom IT- og server-systemet er gearet til den store interesse, er de manuelle dobbeltbookninger derfor umulige at imødegå for arrangørerne, der arbejder med et enkelt tilmeldingssystem:

- Det fungerer ved, at så snart en deltager trykker på tilmeldingslinket, så er der én plads mindre. Om deltageren er to eller femte minutter om at udfylde sin tilmelding ændrer intet, sejleren er garanteret sin plads, forklarer Meier-Andersen.
 
Tilmeld dig ventelisten her.

content-loader
content-loader
content-loader