Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I klassisk Hellerup-vejr med springende vind vandt Søren Dulong Andreasen Contender-sejlernes første stævne, siden coronaen gik i land i Danmark. Foto: Per Heegaard

Søren Dulong vinder årets første Contender-stævne foran den forsvarende verdensmester

Den tyske verdensmester Max Billerbeck måtte nøjes med tredjepladsen ved weekendens stævne i Hellerup. Den danske vinder, Søren Dulong Andreasen, sejlede i en ny, italiensk jolle, der akkurat nåede over grænsen inden corona-nedlukningen.

Af Sara Sulkjær |

Smilene var store i Hellerup, da Contender-sejlerne i weekenden for første gang siden coronavirussens indtog blev lukket på kapsejladsbanen. 

En begivenhed, der trak over tyve sejlere til Danmark, heriblandt seks tyskere, efter at flere i ugevis har trænet alene. Blandt dem er tidligere verdens- og europamester Søren Dulong Andreasen. 

- Jeg har trænet en masse, men det har været svært at motivere sig. Derfor var det også fedt endelig at komme i gang, understreger den lokale Hellerup-sejler, der tog en overbevisende stævnesejr med fem prikker i otte sejladser.

Vejr til tysk verdensmester

Ni point havde vinderen til stævnets andenplads, danske Jesper Armbrust, mens den forsvarende verdensmester fra Tyskland, Max Billerbeck, måtte tage til takke med en tredjeplads:

- Den lette og mellemluft var lige præcis hans vejr, men han virkede ikke klar. Han siger, at han har trænet, men normalt ville han have sejlet 5-6 stævner på nuværende tidspunkt, så måske det spiller ind, forklarer Søren Dulong Andreasen til Minbaad.dk.

Også Andreasens nyindkøbte jolle viste sit værd. En italiensk jolle, der netop nåede til Danmark én uge inden, at Italien lukkede dørene i.

Et held for danskeren, der i Hellerup kunne udnytte den optimerede og lettere jolle, der specielt på slørsiden kunne sejle fra konkurrenterne.

Sejlerne var ikke klar

Mens Andreasen fandt farten i sin nye jolle, var Max Billerbeck ikke den eneste sejler, der kæmpede for at få vind i sejlene på Øresund. Flere af deltagerne manglede, ifølge stævnevinderen, det sidste:

- Jeg var heldig, at de andre ikke var lige så klar. I starterne fik jeg mere plads end vanligt, og samtidig undgik jeg at lave nogle større brølere, påpeger Søren Dulong Andreasen, der nu ser frem mod Kielerugen i september.

Se de samlede resultater fra ranglistestævnet i Hellerup her.

content-loader
content-loader
content-loader