Gå til hoved-indhold
VM bliver officielt åbnet på Sønderborg Slot kl. 18.00 i riddersalen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
VM bliver officielt åbnet på Sønderborg Slot kl. 18.00 i riddersalen. Foto: Troels Lykke

115 Contender-joller til VM i Sønderborg

Sønderborg Yacht-Club holder VM for Contender joller i uge 29. Elvstrøm-designer Jesper Nielsen går efter guldet.

Af Troels Lykke |

Sønderborg Yacht-Club er i næste uge vært for verdensmesterskabet for Contender Joller. Det er anden gang at SYC er vært for dette store arrangement.

Lørdag og søndag er der kontrol af både. Søndag kl. 15.00 er der en tune-up sejlads og fra mandag formiddag kl. 11.00 starter det egentlige VM med 2 daglige sejladser indtil fredag.

Der er i alt 115 tilmeldte både. Der er deltagere helt fra Australien, og for 2 uger siden kom en 40 fods container med deres 10 joller.

De øvrige både kommer fra Schweiz, Holland, Belgien, England, Tyskland, Italien og Danmark, fortæller Flemming Clausen fra SYC.

Tune-up og åben Dansk klassemesterskab, er også afviklet i Sønderborg indenfor de seneste 3 dage. 

Dette danske klassemesterskab blev vundet af Australieren Jason Beebe, På 2. pladsen kom den forsvarende verdensmester Mark Bulka, som vandt sidste års verdensmesterskab i USA.

Sejldesigner tog 3. plads til Pre Worlds

På 3. pladsen kom Jesper Nielsen der oprindeligt har sejlet fra Dyvig Bådelaug. Jesper bor i Aabenraa og arbejder som sejldesigner på Elvstöm Sails i Aabenraa. Jesper blev kåret som bedste dansker og dermed vinder af vandrepokalen i Contender-klassen.

Jesper kan blande sig i toppen, men hans kommentar til Australiernes sejlads var, at de var godt sejlende for tiden. Sønderborg Yacht-Club ønsker selvfølgeligt al mulig held og lykke til Jesper og de øvrige deltagere.

VM bliver officielt åbnet på Sønderborg Slot kl. 18.00 i riddersalen. 

Der er fuld aktivitet på havnen, så det er muligt for alle at følge aktiviteterne på havnen.

Følg sejladserne her

Sejladserne kan også følges fra en PC skærm via TracTrac et GPS baseret system. http://www.tractrac.com/web/event-page/event_20170713_ContenderW/1010/

Følg også VM på Facebook gruppe Contender World Championship 2017 - Denmark
content-loader
content-loader
content-loader