Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kennet Schou Døssing lå i vandet og havde fat i båden med sin venstre hånd, mens han med sin højre hånd viftede med sin mobiltelefon, der lyste som en lommelygte og skulle for at vise redningsfolkene, hvor de var. Foto: Erik Venøbo

112-mobilopkald fra sejler i vandet redder 5 mennesker efter jolle kæntrede ved Agersø

Mens Kennet Schou Døssing og fire andre kæmpede med at holde sig oppe, opdagede Kennet, at mobiltelefonen i hans lomme stadigvæk virkede. Klokken 23.03 kom han igennem til alarmcentralen, som via telefonens GPS kunne lokalisere dem i vandet mellem Agersø og Stigsnæs.

Af Troels lykke |

Kort før klokken 23.00 sker det, som alle sejlere frygter.

- Pludselig siger min kammerat Daniel, at der er noget galt. Det vælter ind med vand i båden. Jeg kigger ned og kan se, at der kommer rigtig meget vand ind i båden, siger Kennet Schou Døssing, der ikke ved, hvorfor vandet begyndte at strømme ind i båden.

Det skriver TV 2 Øst.

Nåede ikke vesten

Kennet Schou Døssing råber til de andre, at de skal skovle vandet ud af båden søndag aften.

- Jeg når nærmest ikke at færdiggøre sætningen, så dør motoren. Der er vand overalt, og i det næste øjeblik vender båden med bunden i vejret, siger han.

Der var redningsveste ombord på den knap fem meter lange jolle, men ingen af passagerne nåede at tage dem på, inden båden kæntrede.

Kennet Schou Døssing nåede heller ikke at affyre det nødblus, som han havde liggende i båden, hvis uheldet var ude.

Overvejede at give slip på båden

Da passagerne kom op til overfladen igen, svømmede de hen til bunden af båden, som nu drev rundt i vandet.

- Vi lå i vandet og forsøgte at kravle op på båden, uden at den skulle synke, siger Kennet Schou Døssing.

Mens han og de fire andre kæmpede med at holde sig oppe, opdagede han, at mobiltelefonen i hans lomme stadigvæk virkede.

Klokken 23.03 kom han igennem til alarmcentralen, som via telefonens GPS kunne lokalisere dem i vandet mellem Agersø (se kort) og Stigsnæs og dermed sende to redningshelikoptere afsted.

Som Rose fra Titanic

- Jeg har sejlet rigtig meget sammen med min far, og jeg har sejlet med i Optimistjolle, hvor vi lavede kæntringsøvelser for at lære det. Så jeg vidste godt, hvad der skulle til at ske, da båden begynder at kæntre. Men mine medpassagerer var selvfølgelig noget rystede og skreg, fortæller Kennet Schou Døssing.

- Det var ganske forfærdeligt at ligge i vandet. Vi følte os som Rose fra Titanic. Min kone sagde til mig, efter vi var kommet hjem, at hun på et tidspunkt overvejede at give slip på båden. Vi holdt kun fast i båden, fordi vi godt vidste, at der var en helikopter på vej, siger han.

Kennet Schou Døssing lå i vandet og havde fat i båden med sin venstre hånd, mens han med sin højre hånd viftede med sin mobiltelefon, der lyste som en lommelygte og skulle vise redningsfolkene, hvor de var.

Kilde: TV 2 Øst

content-loader
content-loader
content-loader