Gå til hoved-indhold
Udstyr
Enheden løsnes fra huset, hvis den kommer under vand og flyder derefter til overfladen, hvor den aktiveres automatisk og sender nødmeddelelser til redningstjenesten. PR-foto

Er dit liv 5.995 kr. værd? EPIRB 1 Pro - verdens mindste kategori 1-godkendte EPIRB - aktiveres automatisk hvis båd synker

5.995 kroner er prisen på den kompakte nødsender på 422 gram fra Ocean Signal. Den sender GPS-position og nødmelding i 48 timer. Der findes også to billigere alternativer, hvor den ene skal aktiveres manuelt, fortæller ScanMarine.dk i dag til Minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Den seneste EPIRB fra Ocean Signal er skrumpet med 30 procent i forhold til tilsvarende EPIRB's på markedet.

Sammen med den ti år lange batterilevetid, der i længere tid opdaterer redningstjenesterne med den livsvigtige position, og en pris på 5.995,00 kr. hører nødsenderen, ifølge den danske forhandler Scanmarine DK, til blandt de mest overkommelige på markedet.

Tre satellitnetværk

Også den nødvendige godkendelse i henhold til IMO-reglerne er i hus, hvormed EPIRB 1 Pro er monteret i et hus med automatisk frigørelse:

- Enheden løsnes fra huset, hvis den kommer under vand og flyder derefter til overfladen, hvor den aktiveres automatisk og sender nødmeddelelser til redningstjenesten via det internationale satellitnetværk på 406 MHz, forklarer Peter Visby, Scanmarine DK, i en pressemeddelelse.

Desuden anvender nødsenderen samtlige tre satellitnetværk fra den internationale redningsorganisation COSPAS-SARSAT, inklusiv MEOSAR, hvilket betyder en næsten øjeblikkelig positionering af den nødstedte.

- Når den er aktiveret, gives nøjagtig position inden for 100 meter, 95% af tiden inden fem minutter, fortæller Visby.

Nem montering med adapter 

En avanceret 66-kanals GPS-modtager får ejeren ligeledes gavn af i den nye EPIRB, der blot vejer 422 gram og måler 178x89x100 mm:

- Enheden sender selvfølgelig også et pejlesignal på 121,5 MHz og har et lysstærkt LED-”strobe-light” til visuel detektion i svagt lys, påpeger Visby videre. 

En adapter er inkluderet i prisen, således at huset let kan placeres samme sted, som ældre og større EPIRB'er fra både Ocean Signal og andre mærker tidligere har været monteret.

EPIRB'en kan erhverves for 5.995,00 kr. hos Scanmarine her.

To andre prisbillige nødsendere

Man kan også få EPIRB'en i en kategori 2-udgave, hvor den manuelt skal aktiveres, hvis den ryger i vandet. Herefter sender den sin position og nødmelding i 48 timer. Sejleren må betale 4.395,00 kr. for dette produkt.

Endelig kan man også få en personlig PLB, som i Danmark også registreres som en EPIRB, denne skal dog aktiveres ved, at man trykker på en knap. Den sender sin position og nødmelding i 24 timer og koster 2.795,00 kr.

content-loader
content-loader
content-loader