Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Generelt oplever sejlerskoler og private kursusudbydere stor søgning, og det afspejler sig i en intern opgørelse, der viser, at Dansk Sejlunion i 2019 udstedte knap 3400 speedbådsbeviser - mod godt 2200 i 2018. Foto: Troels Lykke

Flere udstedte speedbådsbeviser 

Dansk Sejlunion udstedte 34 procent flere speedbådsbeviser i 2019 i forhold til året før. Også vækst i antal nye duelighedsbeviser.

Af Troels lykke |

2018 og 2019 er de første to hele år, hvor Dansk Sejlunion har haft bemyndigelse til at udstede fritidssejlerbeviser. 

Generelt oplever sejlerskoler og private kursusudbydere stor søgning, og det afspejler sig i en intern opgørelse, der viser, at Dansk Sejlunion i 2019 udstedte knap 3400 speedbådsbeviser - mod godt 2200 i 2018. En vækst på hele 34 procent. Det fortæller Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

- Ja, det er en stor stigning, og der er nok flere forklaringer, siger Urd Kornø Rasmussen, bredde- og uddannelseskonsulent i Dansk Sejlunion. 

Flere vælger Dansk Sejlunions censorer

- Vi oplever øget tilgang af private kursusudbydere, der ønsker at benytte Dansk Sejlunions censorer. Det er vi naturligvis glade for, og forhåbentlig er det et udtryk for, at udbyderne anerkender værdien af vores indsats med løbende tilsyn og opfølgning. At få udstedt et fritidssejlerbevis gennem Dansk Sejlunion skal være forbundet med et stærkt og solidt kompetenceniveau hos sejlerne, derfor lægger vi vægt på at følge prøverne til dørs, forklarer Kornø Rasmussen.

Generelt har der været øget fokus på speedbåde det seneste par år. De nye og kraftigt skærpede krav til færdsel på vandscootere og jetski har smittet af på speedbådene i form af nyt lovkrav om ansvarsforsikring.   

- Når der er ekstra fokus på et bestemt område, så kan det måske føre til, at flere sejlere bliver opmærksomme på værdien af at tage et kursus og få bevis på sine færdigheder. Også selv om man ikke nødvendigvis sejler i en motorbåd, der har speedbådsstatus. Det kan måske også medvirke til den store interesse for speedbådsbeviser, vurderer Urd Kornø Rasmussen. 

Mindre vækst i duelighedsbeviser

Også antallet af duelighedsbeviser, udstedt af Dansk Sejlunion, voksede i 2019. Dog mindre markant.

I alt udstedte Dansk Sejlunion cirka 1350 duelighedsbeviser, svarende til en stigning på 12 procent i forhold til 2018. 

En stor del af duelighedsbeviserne bliver udstedt til elever fra de over 100 sejlerskoler, der er tilknyttet klubber i Dansk Sejlunion. 

- Der er stadig stor søgning og ventelister i mange sejlerskoler. Heldigvis er vi på vej med uddannelse af nye sejlerskoleinstruktører, og det kan forhåbentlig afhjælpe presset i en del af sejlerskolerne, siger Urd Kornø Rasmussen og tilføjer, at trods pres og ventelister en del steder, så er der masser af sejlerskoler, hvor der er ledige pladser. 

- Hvis man søger lidt rundt og måske er villig til at køre lidt ekstra, så er der pladser at finde. I Dansk Sejlunion arbejder vi et nyt overblikskort med sejlerskoler og ledige pladser, og samtidig håber jeg selvfølgelig, at sejlerskolerne hjælper med at henvise til hinanden. Det er en fælles interesse for alle, at nye sejlere undgår ventelister.

Nye udbydere af Yachtskipper 3 og 1

I 2018 fik Dansk Sejlunion bemyndigelse til at udstede Yachtskipper 3- og 1-beviser. Det er et mere afgrænset "marked", dog kan efterspørgslen være på vej op. 

- Vi har de seneste måneder fordoblet antallet af Yachtskipper-kursusudbydere, som vi samarbejder med. Så hvis man er interesseret i at udbygge sine kompetencer med et Yachtskipper-bevis via Dansk Sejlunion, så bør der være gode muligheder for at finde en udbyder inden for rimelig afstand, uanset hvor man er i landet, forklarer Urd Kornø Rasmussen.   

content-loader
content-loader
content-loader