Gå til hoved-indhold
Tur
Et flot kostume er en fast bestanddel af sejler-udrustningen i ØRC'en. Foto: ØRC Øresund Rally for Cruisers

ØRC'ens 10-års jubilæum udskydes til 2021 - arrangørerne vil undgå shitstorm

Stævnelederne fra Hellerup Sejlklub vil undgå den negative omtale, der meget muligt vil ramme den populære sejler-festival. Samtidig er det ikke muligt at afvikle eventen forsvarligt under de gældende retningslinjer, lyder vurderingen.

Af Sara Sulkjær |

Svenske Malmø får alligevel ikke besøg af de mange feststemte sejlere i Øresund Rally for Cruisers, ØRC'en. 

Årets event, der var det tiende af sin slags, er aflyst, da antallet af smittede indbyggere fortsat er for højt i nabolandet:

- Det er et 10-års jubilæum, så hellere udskyde det et år. Det (Malmø, red.) er den genuine destination, det vil vi ikke lave om på, forklarer stævneleder Ann Filippa Madsen og afviser dermed muligheden for en alternativ, dansk eller norsk målhavn.

Ro på

Det er ikke kun risikoen for smitte, der har fået arrangørerne fra Hellerup Sejlklub til at droppe årets sejlerfest. 

Også den negative omtale, der ville kunne sendes i retning af sejler-festivalen, hvis eventen fastholdes, forsøger de initiativrige sejlere at navigere udenom:

- Vi vil ikke kalkulere med den usikkerhed, så hellere ro på og udskyde til 2021. Og simpelthen for at undgå en shitstorm for at fortsætte med planlægningen, påpeger Ann Filippa Madsen overfor Minbaad.dk.

14 dages karantæne

Et besøg i Sverige vil desuden udløse en af regeringen anbefalet karantæneperiode på 14 dage for deltagerne. En karantæne, der for flere vil være vanskelig at opretholde.

Deltagere, som allerede har betalt indgangsbilletten til årets ØRC, får derfor deres indskud retur ved at kontakte kontor@hellerupsejlklub.dk. Det er desuden muligt at overføre beløbet til ØRC-sejladsen i 2021.

content-loader
content-loader
content-loader