Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Politiet på vandet foran Kongeskibet ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Pro-Safe

To mænd afslører sig selv: Sigtes for tyveri af to motorbåde

En uigennemtænkt efterspørgsmål efter et par sneakers og en trøje fældede onsdag to tyve, der blot er 19 og 20 år gamle. GPS-tracking hjalp politiet på sporet nær Helgenæs i Østjylland.

Af Sara Sulkjær |

En 28-årig bådejer kan glæde sig over, at han i sin tid valgte at installere en GPS på sin motorbåd. En investering, der kom til sin ret onsdag eftermiddag, da hans fartøj blev stjålet og efterfølgende kunne følges via GPS-tracking.

Med en GPS-placering omkring Sletterhage/Fejrup satte politiet kurs mod den stjålne båd, forklarer Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Vidner så kæntret båd

Det var dog ikke den eneste båd, der denne onsdag var kommet på afveje. Endnu en anmeldelse omhandlende en båd, der ifølge vidner var kæntret og drevet på kysten, indløb.

En båd, der senere viser at være stjålet af de selvsamme tyve.

Da politiet kl. 19.14 kan anholde de to unge mænd på henholdsvis 19 og 20 år, efterspørger den ene således sin trøje og sneakers, der ligger placeret i netop den anden båd på kysten.

Det får fælden til at klappe, og de to sigtes derfor for tyveri af begge både.

Gemte sig under kaleche

Ifølge politiets døgnrapport var de to unge gerningsmænd klar over, at de var havnet i problemer allerede inden, myndighederne satte dem i håndjern:

- Nu ringede et nyt vidne til politiet for at oplyse om, at han mellem Sletterhage og Rønde havde spottet en speedbåd med to mænd ombord, der angiveligt forsøgte at gemme sig under kalechen, skriver politiet om tiden inden anholdelsen.

Politiet formoder, at de to anholdte har arbejdet sammen med mindst én anden person, som politiet ligeledes har kendskab til.

Kilde: Døgnrapporten

content-loader
content-loader
content-loader