Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
OL-sejlerne får igen en hjælpende hånd fra Torm Fonden. Her foto fra åbningen i Rio i 2016. Privatfoto

Torm Fonden støtter en trængt Dansk Sejlunion med 2 mio. kroner til OL-sejlerne

Dansk Sejlunion har længe kæmpet med stram økonomi. Men med en donation på 2 mio. kr. har TORM Fonden besluttet at fortsætte samarbejdet med Dansk Sejlunion. Det giver stor glæde i sejlunionen og sikrer ro om OL-forberedelserne mod Tokyo 2021.

Af Troels lykke |

Dansk Sejlunion står, som andre idrætsgrene, i den helt ekstraordinære situation, at OL i Tokyo blev flyttet til 2021.

Det betyder ekstra omkostninger, hvor der i samme sæson skal arbejdes hårdt for at vinde OL-medaljer, samtidig med at det solide arbejde med aktiviteter og nye talenter skal fortsætte. Derfor har TORM Fonden besluttet at fortsætte samarbejdet med Dansk Sejlunion.

- Vi er i TORM Fonden glade for at støtte arbejdet med at udvikle sejlsportens talenter til at blive nogle af verdens bedste. Indsatsen har bragt Danmark helt frem i feltet i kampen om OL-medaljer og med flytningen af OL til 2021, har det været naturligt for os at hjælpe både klubber og sejlere gennem denne ekstraordinære situation, siger formand for TORM Fondens bestyrelse, Lars Christensen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Formand Markert: Støtte er afgørende

I Dansk Sejlunion vækker donationen naturligvis stor glæde. Formand Line Markert:

- Vi er taknemlige for, at TORM Fonden har besluttet at fortsætte samarbejdet i 2021. Samarbejdet har muliggjort en fantastisk udvikling af sejlsporten og sejlklubberne i Dansk Sejlunion. Den fortsatte støtte i 2021 er afgørende i kampen for at få enderne til at nå sammen i denne helt ekstraordinære situation. Det er stærkt at opleve den velvilje fra TORM Fonden på et tidspunkt, hvor vi har allermest brug for det.

Dansk Sejlunion har i en lang årrække haft et omfattende samarbejde med både TORM Fonden og TORM A/S. Det har muliggjort udvikling af Dansk Sejlunions tilbud til sejlklubber og sejlere, gennemførelse af konkrete aktiviteter i sejlklubberne og ikke mindst en resultatgivende talent- og elitestrategi. 

Støtte sikrer nye udviklingsprojekter

Støtten fra TORM Fonden sigter på at fortsætte arbejdet med sejlunionens koncepter, ligesom donationen sikrer, at der kan søsættes nye udviklingsprojekter, blandt andet for unge sejlere.

De mange sommeraktiviteter i sejlklubberne landet over, hvor sejlunionen stiller udstyr til rådighed for aktiviteterne, nyder også godt af støtten.

På talentområdet muliggør støtten fra TORM Fonden gennemførelse af træningsaktiviteter gennem hele året og udvikling af de dygtigste sejlere.

content-loader
content-loader
content-loader