Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Flere forskellige redningsenheder deltog i aktionen på Øresund. Foto: Dansk Søredningsselskab

Redningsbåd kæntrer under aktion - men 61-årig lystsejler reddet

Redningsmandskabet kom på hårdt arbejde, da en lystsejler fredag gik på grund i sin sejlbåd på Øresund. I en kraftig vind forliste reddernes båd, mens den tililende redningsbåd måtte opgive hjælpen grundet et motorstop.

Af Sara Sulkjær |

En kraftig pålandsvind forhindrede ikke en 61-årig lystsejler i at sætte kursen mod Øresund fredag. En sejltur, der endte på dramatisk vis, da mandens sejlbåd gik på grund, mens sejleren måtte bjærges i en redningsbåd.

Først her kommer sejleren fysisk til skade, da redderne forsøger at sejle manden i land:

- Vores båd bliver slået hårdt ind mod bådebroen, så den ene ponton bliver flået i stykker og øjeblikkeligt punkterer. Det betyder desværre, at sejleren falder ud af båden og i vandet. I den forbindelse får han beskadiget hånden, så han må køres til behandling på hospitalet, fortæller Claus Larsen, chef for Nordsjællands Brandvæsen.

Det skriver SN.dk, der også viser billeder af den grundstødte sejlbåd her.

Redningsbåd banker mod broen

Mens den nødstedte sejler må en tur forbi hospitalet, står redderne nu ikke blot tilbage med den grundstødte sejlbåd.

Også deres egen redningsbåd er forlist og banker mod broen i den hårde vind. Endnu en redningsbåd fra Helsingør Kommunes Beredskab sendes derfor mod ulykkesstedet. 

Men her hører udfordringerne ikke op. Den tililende redningsbåd for motorstop og må trækkes i land. Ifølge sn.dk lykkes det ikke at bjærge den forliste redningsbåd på stranden.

Opgiver bjærgning

Senere samme dag bliver de frivillige reddere i Dansk Søredningsselskab sat på sagen. Efter utallige forsøg på at vriste den nødstedte sejlbåd fri af grunden, må redderne dog kaste håndklædet i ringen.

Herefter tilkaldes Søværnet over VHF'en:

- De kommer ind til besætningen med deres gummibåd og får sat en snor i faldet fra sejlbåden. Efter atter utallige forsøg på at få sejlbåden fri, måtte opgaven opgives, hvilke ikke var med vores gode vilje, forklarer søredningsselskabet på sin hjemmeside.

Kilder: SN.dk og Dansk Søredningsselskab

content-loader
content-loader
content-loader