Gå til hoved-indhold
Tur
Drømmene var mange og store, når Jakob Bütow og Mikkel Nordsäter hev verdenskortet frem i Skive. Foto: Sara Sulkjær
Tur
Mikkel Nordsäter og Jakob Bütow går nu hver til sidst - de håber dog begge at fastholde den venskabelige kontakt. Foto: Sara Sulkjær

Drømmen om 10-15 års langturssejlads i Luffe 54 forliser for Jakob og Mikkel

De to eventyrlystne unge fra Skive har sat Luffe 54’eren til salg, et gør-det-selv-projekt. Personligheder og forventninger var i sidste ende for forskellige, fortæller de i interview.

Af Sara Sulkjær |

“Alle vores drømme kan gå i opfyldelse – hvis vi har modet til at forfølge dem”

Børn verdenen over er de seneste årtier opflasket med det motiverende statement, der er forfattet af Walt Disney. 

Et statement, der i Disneys univers har tilskyndet utallige heltefigurer til at udvise mod i kampen med ondskabsfulde stedmødre og sagnomspundne troldvæsener.

Bütow tog beslutningen

I den danske sejlsportsverden er 22-årige Jakob Bütow og Mikkel Nordsäter gjort af samme stof. I slutningen af 2018 skrev de unge Skive-boere under på købet af en grundstødt Luffe 54.

Planen var klar: Den 54 fod lange sejlbåd skulle være eventyrernes adgangsbillet til en 10-15 år lang jordomsejling, der skulle bringe sejlerne fra det hektiske hverdagsliv i Danmark mod hvide sandstrande og en mere afslappet livsstil.

Modet og gå-på-lysten strålede ud af de unge, når de med begejstring i øjnene fortalte om fremtidige undervandsdyk og anderledes kulturer. Men nu er det slut.

- Det handler ikke om båden, om projektet eller om vores målsætninger. Det handler om, hvem vi er som personer – og der er vi simpelthen for forskellige, forklarer Jakob Bütow, der valgte at trække stikket til projektet.

Altid ærgerligt

For Bütow er Luffe 54’eren og drømmen om langtur blot genstande for det samlede projekt. Nøglen til dets succes ligger i stedet hos menneskene bag, der kan give projektet enten med- eller modvind:

- Mikkel er en rigtig sød fyr, og vi hygger os på venneplan. Men som samarbejdspartnere mener jeg ikke, at vi er de ikke rette for hinanden, der har vi ikke været enige om prioriteringer af hinandens tid og økonomi, lyder Bütows begrundelse.

Tilbage står Mikkel Nordsäter. Selvom han nægter at smide de positive briller overbord, så han gerne, at Luffe 54’eren som planlagt havde vendt kursen mod fjerne himmelstrøg med de to unge ved roret:
 
- Det er altid ærgerligt, når sådan noget sker, men det er ikke til at forudsige. Vi er på en måde vokset fra hinanden, forklarer en ærgerlig Nordsäter.

Mens Bütow er gået på land for at hellige sig sit nystartede vinduespudserfirma, planlægger Nordsäter at søge mod Norge for at hoppe i bassinet og sikre sig uddannelsen som erhvervsdykker.

Drømmen lever hos Nordsäter

En uddannelse, der skal hjælpe ham nærmere den langturssejlerdrøm, som endnu ikke er sunket til bunds i hans indre:

- Jeg skal ud og sejle igen, men det skal være et mindre projekt, der til gengæld koster mere fra start. Jeg kan fortsat se potentialet i Luffen, men det er ikke realistisk at have så stort et projekt alene, understreger Nordsäter.

Ikke kun Nordsäter kan se mulighederne i den 54 fod lange sejlbåd. Overraskende mange har vist interesse for gør-det-selv-projektet, der sælges til lidt over 200.000 kroner. 

En endelig underskrift må de to unge dog fortsat vente på, alt imens livet passerer ufortrødent videre – denne gang i to forskellige retninger, på land og på vand.

content-loader
content-loader
content-loader