Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Redningsfolkene har sat kursen mod bådens nye hjemhavn i Lynæs. Foto: Dansk Søredningsselskab Lynæs

Lynæs-redderne tog til Sverige for at hente ny High Speed Rescue Boat

Stationens udtjente RIB er nu erstattet af en hurtig redningsbåd, der allerede anvendes af de norske og svenske reddere. Kattegat, Isefjord og Roskilde Fjord bliver det primære indsatsområde for båden.

Af Sara Sulkjær |

1. november var en festdag i Lynæs. Efter flere måneders venten kunne de frivillige reddere endelig krydse grænsen og hente deres nye redningsbåd hjem til stationen nær Hundested:

- Det er helt sikker en stor dag for os, idet vi længe har trængt til en afløser for vores RIB, skriver stationen på deres Facebookside.

Kurs mod Sverige

Den nye redningsbåd, der er bygget af Swede Ship Composit i svenske Hunnebostran, er af samme type, som anvendes på flere redningsstationer i Norge og Sverige. 

Søndag måtte de lokale reddere fra Lynæs derfor sætte kursen mod deres kollegaer ved den svenske redningsstation i Höganäs Hamn ved Helsingborg, hvor Lynæs-stationens nye båd lå klar.

Herefter gik hjemturen over Gilleleje, Tisvilde og Hundested for at ende i Lynæs, hvor flere frivillige reddere, venner, bekendte og andre interesserede stod klar til at tage imod det længe ventede fartøj.

A. P. Møllerfonden betaler

Regningen for båden er betalt af A. P. Møllerfonden, der i foråret valgte at støtte den indsats, som de frivillige redningsfolk i Dansk Søredningsselskab står bag.

Det bliver sejlerne i Kattegat, Isefjord og Roskilde Fjord, der fremover vil få direkte gavn af den nye redningsbåd.

Kilder: Dansk Søredningsselskab og DSRS-Lynæs

content-loader
content-loader
content-loader