Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Båden, der bruges i Norge og Sverige, er en 8 meter High Speed Rescue Boat. PR-foto

A. P. Møllerfonden støtter Dansk Søredningsselskab med ny redningsbåd til Lynæs

Ny fondsdonation giver endnu hurtigere søredning. Båden, der doneres som en otte meter High Speed Rescue Boat, vil blive leveret i uge 42 i 2020, hvorefter den skal operere i Kattegat, Isefjord og Roskilde Fjord.

 

Af Troels lykke |

De danske farvande bliver mere sikre, efter at Dansk Søredningsselskab har fået tilført midler til en ny redningsbåd til redningsstationen i Lynæs ved Hundested.

Det er den A. P. Møllerske Støttefond, som har givet midler til båden, der til efteråret erstatter den tidligere båd.

100 gange assistance årligt i Lynæs

Redningsstationen i Lynæs yder ca. 100 gange årligt assistance til sejlere, kajakker, fritidsfiskere og andre, som er kommet i vanskeligheder til søs, ligesom de altid er parate, når den statslige redningstjeneste beder om assistance til at løse en opgave.

Dansk Søredningsselskab har et tæt samarbejde med det statslige redningsberedskab, JRCC i Karup.

- For Dansk Søredningsselskab er den nye båd et løft op i en ny liga. Vi får en båd, som hurtigt og i alt slags vejr kan hjælpe til søs, og samtidig er der gjort alt for at give mandskabet en sikker og effektiv platform at arbejde på, siger formand for Dansk Søredningsselskab, Ole Lyngenbo.

Hurtig hjælp er afgørende

Den otte meter lange såkaldte High Speed Rescue Boat vil blive leveret i uge 42 i 2020. 

Herefter skal den operere i Kattegat, Isefjord og Roskilde Fjord.

- Donationen er en anerkendelse af det arbejde, som vi udfører. I Danmark, hvor fritidsaktiviteten til søs er stor, er det vigtigt, at hjælpen er hurtig til stede, hvis uheldet er ude. Med den nye båd er vi sikre på, at Dansk Søredningsselskab kan gøre det endnu bedre, understreger Ole Lyngenbo.

Båden anvendes af svensk og norsk redningsselskab

Båden er udviklet i et samarbejde mellem bådværftet Swede Ship og det svenske søredningsselskab. Båden anvendes af både det svenske og det norske redningsselskab.

Det svenske redningsselskab har besluttet, at båden skal findes på alle redningsstationer i Sverige.

Fakta:
- Dansk Søredningsselskab har 11 stationer fordelt over hele Danmark. Stationerne drives af 270 frivillige, som er klar til at yde assistance hele året.

- Dansk Søredningsselskab er en almennyttig forening og financierers af frivillige medlemskaber. Et medlemskab i Danmark gælder samtidig i Norge, Sverige, Ålandsøerne og Finland.

- I 2019 assisterede Dansk Søredningsselskab 599 gange til søs.

Mere info på: www.dsrs.dk 

content-loader
content-loader
content-loader