Quantcast
Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Produktion af 5 Express-master er i gang

Sidste søndag i januar mødte en flok medlemmer af Expressklub Danmark op i den hal, hvor de nye master er opbevaret. 5 master skulle påbegyndes. Det viste sig at der er lidt forskel på de originale master. Et masterør koster 5.000 kr.

Af Troels lykke |

Målet var at komme i gang ved at måle de gamle master op og sammenligne med mål fra klasseregler og ikke mindst - blive klogere på det hele.

Ikke kun for at masterne kan bliver færdige til sæsonstart, men også for at hjælpe andre på vej, hvis de også skulle få lyst til at lave en ny mast.

Forskel på originale master

Det viste sig at der er lidt forskel på de originale master. Blandt andet ved forstaget, som i klassereglerne må variere 10 cm i højden.

Det fortæller Aarhus-sejler Hans Christian Erbs, formand for Expressklub Danmark til minbaad.dk. Han fortæller videre. 

Så alt efter om man ville beholde sig gamle forstag eller have et nyt, så var det her hovedet virkeligt skulle holdes koldt.

Fræst huller til faldudføringer

Vi fik målt alle master op og skåret dem til. Desuden fik vi fræst huller til faldudføringer, samt målt alle de vigtige mål op.

Næste skridt er at montere bagplader til terminaler, sætte beslag på og få trukket fald gennem masterne. 

Vi skal nok blive færdige til foråret og er spændte på hvordan de nye master præsterer. Der er stadig rør at købe for dem der synes de trænger til en ny mast til deres Express, fortæller Hans Christian Erbs, formand for Expressklub Danmark.

5.000 kroner for et masterør

Et masterør koster 5.000 kr. inkl. moms og kan bestilles gennem One Design Parts, som formidler salget af masterne.

www.onedesignparts.dk

www.albin-express.dk

content-loader
content-loader
content-loader