Gå til hoved-indhold
Udstyr
Sådan ser de rå masterør ud, der skal bruges til de danske Express-både, hvor købet af en ny mast, hos en producent, ellers kunne overstige bådens samlede totalpris i visse tilfælde. PR-foto
Udstyr
Billedet er fra NM i Båstad i 2019. Foto: Daniel Stenholm/NM Bådstad

Nye masterør til Albin Express: Pris 5.000 kr.

Expressklub Danmark og One Design Parts laver nu i samarbejde masterør til Albin Express, forklarer Hans Christian Ilskov Erbs, der er aktiv i specialklubben og ejer af One Design Parts. Flere af klubbens medlemmer har forudbestilt et rør.

Af Troels lykke |

De fleste Albin Express er bygget fra 1979 til 1980. Lige nu falder prisen på bådene, som den også gør på alle andre både af ældre dato.

Samtidig bliver det sværere at få dele til en pris, der svarer overens med prisen på båden.

Det vil klubben gerne gøre noget ved, så derfor har de, med inspiration fra blandt andet Spækhuggerklubben, igangsat et ”maste-eventyr”, forklarer Hans Christian Ilskov Erbs, der er aktiv i specielklubben og samtidig driver One Design Parts i Aarhus.

Klubben fik nye masterør

Denne sommer fik klubben leveret helt nye masterør, som følger alle krav til klasseregler. De ser på det som bevarelse af klassen og ikke mindst som en mulighed for at opgradere de efterhånden gamle både, der ligger rundt omkring.

Flere af bådende sejler stadig med master fra 1979, og de er ved at være rigtig trætte. Samtidig er det bådens 40 års fødselsdagsår, så det ville være en fin måde at ”fejre” bådklassen ved at give den et nyt rør.

Forudbestilte rør

Det hele har kun kunnet lade sig gøre ved at flere af klubbens medlemmer har forudbestilt et rør, samtidig med at yderligere en håndfuld at klubbens medlemmer er gået ind som medinvestorer i projektet.

Dog med udsigt til at få pengene tilbage, så snart projektet er i break even.

Hen over vinteren er det meningen, at de første master skal gøres klar. Det sker ved at mødes og rigge masterne til sammen.

Nyere dele fra gamle master

Der vil blive brugt nyere dele fra de gamle master, som løbende er blevet vedligeholdt, og resten købes ind i fællesskab.

Samtidig er planen at lave skabeloner, så de folk, der efterfølgende får lyst til at bestille et rør, har nemt ved at gå i gang selv, forklarer Hans Christian Ilskov Erbs til minbaad.dk.

Et masterør koster 5.000 kr. inkl. moms og kan bestilles gennem One Design Parts, som formidler salget af masterne.

www.onedesignparts.dk

www.albin-express.dk

content-loader
content-loader
content-loader