Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blæste godt i Sønderborg til Europajolle-DM. Fotos: Kenneth Bøggild
Kapsejlads
Kapsejlads

Blæst skabte champagnesejlads til Europajolle-DM 2020 i Sønderborg - Anna Livbjerg vandt igen

I en svær tid, hvor corona har taget styringen, formåede Sønderborg Yacht Club sammen med Europa Class Denmark at afvikle et større stævne under den nye dagsorden med gruppesejlads, fortæller Europajolle-far Kenneth Bøggild.

Af Troels Lykke |

Ved præcis kommunikation, god styring på land og tidlig beslutning om gruppeopdeling kunne DM-stævnet afvikles.

Dét på trods af 50 tilmeldte Europajoller, fortæller Kenneth Bøggild, Europajolle-far fra Vallensbæk.

Europajollen-klassen har oplevet lidt af et boom de senere sæsoner med flere store, aktive fleets, heraf eksempelvis Hellerup Sejlklub med 38 aktive Europajollesejlere. Klassen er derfor præget af mange nye sejlere - og tilmed flere unge.

Intens champagnesejlads

Sejlere, der kunne se frem til tre planlagte sejladsdage ved DM-stævnet - og vejrudsigten holdt stik. Det blev et klassisk efterårsstævne, hvor Oscar, og derved fri pump, var fast gæst ombord på dommerbåden. +10 m/s prægede stævnet, og lørdagen blæste helt væk.

Vinden kom fra det mest gunstige hjørne, når det nu skulle være en blæsevejrs-DM, så bølgerne var med til at skabe intens champagnesejlads hele weekenden. Det samme var corona-restriktionerne, der foruden den naturlige spænding om afholdelsen tvang arrangørerne til, på grund af forsamlingsrestriktionerne, at afvikle stævnet som gruppesejlads.

Målet var derfor at opdele i guld og sølv på sidstedagen, men grundet opgivelsen af alle sejladser lørdag skete det ikke.

Det betød, at den ultraspændende finaledag udeblev, hvor de fem-seks bedst placerede sejlere ellers fik mulighed for at kæmpe mod hinanden.

Anna Livbjerg vandt igen-igen

Det forhindrer dog ike Europajolleklassen i at præsentere en ny Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmester 2020. 

Vinder af stævnet blev således læge Anna Livbjerg, Kaløvig Bådelaug som med en historisk stærk serie vinder DM med en andenplads som ”væk-smider”.

Livbjerg var på de åbne kurser ekstrem hurtig, og selvom der blev arbejdet hårdt fra de nærmeste konkurrenter, satte Anna afstand til feltet på specielt den helt platte læns.

Ullman på sølvplads

På andenpladsen, også med en imponerende serie med fire førstepladser og tre andenpladser, kom den, specielt på kryds, ultrastærkt sejlende sejlmagersøn Jonas Ullman, Hellerup Sejlklub.

På podiets tredjeplads blev det Simon Christoffersen, Thurø Sejlklub. Inden de sidste sejladser søndag lå Thomas Arthur Jørgensen til en podieplacering, men i de afsluttende sejladser kunne han ikke finde rytmen og måtte dermed tage til takke med den lidt ærgerlige fjerdeplads.

Stævne kan lade sig gøre i en corona-tid

Med stævnet gør Sønderborg Yacht Club sammen med Europaklasse-organisationen det ganske klart, at der kan afvikles store stævner, selv i en vanskelig corana-tid.

Arrangørerne valgte at fokusere på det sportslige, mens alt det sociale var lagt på hylden.

Det fungerede, og selv uden det sociale var der i de forskellige land-grupper masser snak og socialomgang, naturligvis i sikker afstand så alle regler og anbefalinger var overholdt, forklarer Kenneth Bøggild.

Resultater

I mesterskabet blev der desuden sejlet om pige- og drenge-DM:

Piger:
1. Anna Livbjerg, Kaløvig

2. Clara Dahlberg-Garde, Hellerup/KDY/Yachtklubben Furesøen

3. Simone Dahlberg-Garde, Hellerup/Yachtklubben Furesøen

Drenge:
1. Jonas Ullmann, Hellerup Sejlklub

2. Simon Christoffersen, Thurø Sejlklub

3. Thomas Jørgensen, Hellerup Sejlklub

Se alle resultater fra Europajollernes DM 

content-loader
content-loader
content-loader