Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anna Livbjerg er til dagligt læge. Hun sejler for Kaløvig Bådelaug. Hendes storesøster Signe Livbjerg sejlede OL-bronze hjem til Danmark i Athen i 2008. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Det danske hold tog bronze i holdsejlads. Foto: Michael Svensson
Kapsejlads
Trine Bentzen var helt oppe i toppen hos kvinderne. Foto: Per Heegaard
Kapsejlads
Andreas Svensson på kun 14 år blev stævnets rookie efter han tog en 7. plads hos mændene. Foto: Michael Svensson

Anna Livbjerg fra Kaløvig vinder 9. VM-guld i Europajolle

Anna Livbjerg, der er kendt for sin hurtighed på læns, strøg atter til tops ved VM i Europajolle i Råå i Sverige. Trine Bentzen tog sølv. Det skete i et stævne på Øresund i let til mellemluft. Hos mændene blev bedste dansker, Jonas Ullmann, nummer seks. Se fotos fra Heegaard og Svensson.

Af Troels Lykke |

Anna Livbjerg, der er et kæmpe talent, er typen, der kunne have klaret sig godt i en olympisk klasse, men det har Kaløvig-sejleren aldrig rigtigt gået ind i for alvor.

Hun har da flirtet med OL, men en egentlig kampagne er det ikke blevet til som sin storesøster gjorde det da Europajollen var olympisk i 2004, hvor Signe Livbjerg vandt OL-bronze i Athen.

Livbjerg smidt i vandet

Men lillesøsteren Anna blev i stedet læge og synes stadig det er sjovt at sejle Europajolle og nu har hun da også vundet sit 9. VM i klassen.

Derfor blev hun smidt i vandet af unge Andreas Svensson, der simpelthen løftede hende ud til broen og kastede hende i vandet, som det hører sig til i sejlsport.

Denne gang måtte Anna Livbjerg, på banen, kæmpe tæt med Trine Bentzen, der dog skulle vinde to førstepladser på sidstedagen for at vinde guld. Det gjorde Trine ikke og hun måtte nøjes med sølv ved VM i Råå i Sverige.

Stævnet var let til mellemluft, forklarer E-jollefar og fotograf Michael Svensson til minbaad.dk i dag.

Hos mændene tog Jonas Ullmann en 6. plads som bedste dansker efterfulgt af kun 14-årige Andreas Svensson fra Skærbæk Bådelaug.

Mænd og kvinder sejlede på hver sin bane.

Bronze til Danmark i holdsejlads

I holdsejlads tog Danmark bronze, her blev der sejlet på en lille S-bane, hvor alle lande mødte hinanden. Det danske hold bestod af Anna Livbjerg, Jonas Ullmann, Simon Christoffersen og Andreas svensson.

Resultater mænd

Resultater kvinder

content-loader
content-loader
content-loader