Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det sidste, store VM blev afviklet på Aarhus Havn i 2018, hvor flere tusinde nysgerrige kiggede forbi. Foto: Troels Lykke

OL-klassernes store VM i Holland rykkes ét år til 2023

Det udskudte OL i 2021 får nu arrangørerne til at sætte en ny dato for de ti OL-klassers samlede VM i sejlsport. Hollandske Haag er fortsat vært ved mesterskabet i august 2023, mens en ny vært søges til ungdommens VM i 2021.

Af Sara Sulkjær |

I 2018 stod Aarhus i spidsen for det rekordstore verdensmesterskab for sejlsportens ti olympiske klasser, Hempel Sailing World Championship.

Eventen, der regnes som én af sejlsportens største, afholdes traditionen tro hvert fjerde år. Men ikke denne gang, hvor coronavirussen og det deraffølgende udskudte OL i 2021 ligeledes tvinger arrangørerne af VM-stævnet til at skubbe mesterskabet ét år. 

Først i 2023 mødes sejlsportens OL-klasser derfor til et samlet VM, der denne gang afvikles i hollandske Haag.

Kvalifikation til OL 2024

Mesterskabet bliver samtidig atleternes største mulighed for at sikre sig en plads ved de ombejlede olympiske lege, der fortsat følger planen og afvikles året efter, i 2024:

- Sejlsportens 2023-verdensmesterskab er den primære kvalifikationsevent for de olympiske lege i Paris 2024. Ved at give vores hold og sejlere mere tid til forberedelse efter Tokyo 2020 i 2021 sikres det, at de bedste sejlsportstalenter bliver vist frem for det globale publikum, påpeger danske Kim Andersen, præsident for den internationale sejlsportsorganisation, World Sailing, i en pressemeddelelse.

Som det ligeledes var tilfældet ved VM-stævnet i Aarhus, bliver det atter i august måned, at verdens bedste sejlere tørner sammen. Det er således i dagene mellem den 10. og 20. august 2023, at krydset skal sættes i kalenderen for atleter og andre sejlsportsinteresserede fra hele verden.

Ungdommens VM rammes

Også ungdomssejlernes verdensmesterskab, der ligeledes skulle være afholdt i Haag i 2021, er coronaramt og udskydes derfor til 2022. 

- 2020 Ungdoms-VM vil blive den hollandske befolknings første berøringspunkt og vil give arrangørerne en gunstig mulighed for at teste arbejdsprocessen frem mod 2023-verdensmesterskabet, forklarer Kim Andersen.

Dermed er værtsskabet for ungdommens 2021-mesterskab fortsat til salg, hvorfor World Sailing og klasseorganisationerne i øjeblikket har sat jagten ind efter en ny værtsnation.

content-loader
content-loader
content-loader