Gå til hoved-indhold
Kommentator Michael Hestbæk, tv., fik en del ros for sine dybdegående forklaringer om sejlsporten. Her står han i selskab med DR-vært Tobias Hansen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Kommentator Michael Hestbæk, tv., fik en del ros for sine dybdegående forklaringer om sejlsporten. Her står han i selskab med DR-vært Tobias Hansen. Foto: Troels Lykke

DR og TV2's mediedækning fra VM i Aarhus var på OL-niveau

Det siger Dansk Sejlunions kommunikationschef, Flemming Ø. Pedersen, der var imponeret over DR's VM-livedækning. - En sejlads kan sagtens måle sig med en etape i Tour de France, siger han til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunions kommunikationschef, Flemming Ø. Pedersen, er mere end tilfreds med den massive mediedækning under VM i Aarhus for OL-klasserne. Særligt TV-dækningen fra DR og TV2 har gjort indtryk.

- Mediedækningen her i Aarhus har jo været på niveau med OL. Faktisk større, fordi mange af sejladserne har været vist på hovedkanalen, DR1. Jeg er imponeret over DR's satsning med live flere timer hver dag gennem hele VM, og hvor man samtidig har gjort meget ud af at komme i dybden med sportens mange facetter og detaljer. Også TV 2 har været med hele vejen, hvilket på mange måder er lige så imponerende set i lyset af, at stationen ikke har haft liverettigheder til sejladserne. Også Politiken, Jyllands-Posten og andre skrivende medier har fulgt tæt med. Så ja, VM har været en fantastisk eksponering af sejlsporten, forklarer Flemming Ø. Pedersen.

DR brugte ifølge minbaad.dks oplysninger mere end 20 journalister, fotografer, kommentatorer, derudover fulgte hele VM's apparat med fotografer, blandt andet fra helikoptere.

Kan måle sig med Tour de France

Flemming Ø. Pedersen, som vi interviewede i Sejlsportscenteret under VM i Aarhus, mener, at sejlsport har masser at byde på.

- Jeg håber, at medierne gør det, fordi deres OL-erfaringer viser, at sejlsport sagtens kan formidles med masser af drama og intensitet. Når bare kvalitet af billeder og produktion er oppe i gear, kan dramaet i en sejlads jo sagtens måle sig med en etape i Tour de France. I Tour'en kan du sagtens gå fra skærmen, tage på indkøb og komme tilbage en time senere uden at gå glip af noget. Det kan du ikke her. Jeg har hørt om mange eksempler på tv-seere, der er blevet fanget af dramaet og ræset, selv om de egentlig ikke ved noget særligt om sejlsport, forklarer Flemming Ø. Pedersen til minbaad.dk.

Produktionsselskabet Sunset+Vine TV News filmede VM intenst, men også DR sendte droner i luften. Foto: Troels Lykke

Alle danskere fulgte sejlsporten

Sejlsporten nåede ud til den brede befolkning, hvilket glæder kommunikationschefen.

- Oven i kommer en masse indslag og artikler om VM’s folkefest og om sejlsporten som fritidsaktivitet i bredere forstand. Vi har set indslag i TV-Avisen og Nyhederne, hvor det har handlet om alt andet end lige VM-sejladserne, men stadig med sejlsport som tema. Som dansker skal man vist have opholdt sig i en mørk kælder uden strøm de sidste to uger for ikke at have hørt noget som helst om sejlsport. 

Sejlere leverer andet end endeløse gentagelser og standardfraser

Hvordan synes du sejlerne klarer sig i medierne?

- Sejlerne klarer sig virkelig fremragende. Forleden skrev Allan Nielsen i Politiken, at "de herlige sejlere er tilgængelige, åbne og gode til at give levende beskrivelser af oplevelserne til havs". Det er meget dækkende. TV-folkene har igen og igen sagt noget tilsvarende til mig. Vi er i en tid, hvor sportsjournalistikken lider under de store stjerners endeløse gentagelser og standardfraser, hvis man da overhovedet kan få dem i tale. Det er helt anderledes med sejlerne. Ganske vist har de ikke samme mediepres i hverdagen, som man har i fodbold og cykling, men alligevel er det befriende at opleve, hvordan sejlerne taler med hjertet og er oprigtigt interesserede i at formidle deres passion til læsere og seere. VM har været sportsjournalistik med sænkede skuldre, og det værdsætter journalisterne virkelig. Set i forhold til det kæmpe pres, som sejlerne har været under her ved VM, har de al mulig grund til at klappe sig selv på skuldrene, forklarer Flemming Ø. Pedersen.

Flemming Ø. Pedersen fra Dansk Sejunion havde vældig travlt med at finde kilder til DR's mange udsendelser, hvor Jonas Warrer, Jena Mai Hansen, Christian Peter Lübeck og flere andre skulle forklare sig. 

content-loader
content-loader
content-loader