Gå til hoved-indhold
Ved de seneste olympiske lege i Rio sikrede Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen en flot, dansk bronzemedalje i 49erFX. Hvem, der skal repræsentere Danmark i klassen ved OL i 2020, er fortsat uvist. Foto: Troels Lykke

200 dage til OL - kampen om Danmarks fem nationspladser spidser til

I takt med at de olympiske lege i Japan nærmer sig intensiveres udtagelseskampen i flere jolleklasser. For Nacra- og 49er-sejlerne venter det sidste og afgørende udtagelsesstævne i midten af februar.

Af Sara Sulkjær |

Med præcis 200 dage til de famøse olympiske lege spidser udtagelseskampen til. 

Ikke mindst i Nacra 17-klassen og i mændenes og kvindernes 49er, hvor det sidste og afgørende stævne lurer lige om hjørnet. 

Klassernes fælles europamesterskab i Australien i midten af februar er således sejlernes sidste chance for at vise sportschef Thomas Jacobsen, at de skal bære den rød/hvide landsholdsbib i Japan til sommer. 

Spænding i 49erFX

Mens Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck med en flot VM-sølvmedalje ved det første udtagelsesstævne i december har lagt sig i spidsen blandt Nacra-sejlerne, er kampen anderledes hård i kvindernes 49erFX. 

Her har såvel Ida Baad og Marie Thusgaard som Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby vist et højt niveau, selvom førstnævnte besætning ved verdensmesterskabet viste sig at have mest vind i sejlene.

En VM-bronzemedalje kunne Baad og Thusgaard tage med til Aarhus, mens Schütt og Nielsby måtte tage til takke med en 11. plads.

I mændenes 49er har Jonas Warrer og Jakob Prect førertrøjen på med en samlet niendeplads fra december måneds VM-udtagelsesstævne.

Rindom må vente på billet

Trods de flotte VM-medaljer skal det største danske medaljehåb findes i Laser Radial-klassen.

Her må det forventes, at suveræne Anne-Marie Rindom, der gjorde rent bord med sine to EM- og VM-titler fra 2019 samt titlen som årets kvindelige sejler internationalt, er sikret en plads på startlinjen.

Inden Rindom kan tage den endelige OL-billet i hånden, venter dog to udtagelsesstævner - det første ved VM i slutningen af februar og senere ved det traditionsrige Trofeo Princesa Sofia Cup i april.

Også i RS:X-klassen, hvori Danmarks sidste nationsplads befinder sig, afgøres udtagelsen ved Trofeo Princesa Sofia Cup samt ved verdensmesterskabet i februar. 

Som det suverænt stærkeste surf-kort råder Danmark over Lærke Buhl, der må formodes at booke billetten til legene.

Kriterier kan ændres

Med blot to udtagelsesstævner mod de tidligere tre er sejlerne op til sommerens OL yderst sårbare overfor skader, uheld og sygdom.

Derfor kan DIF, Team Danmark og Dansk Sejlunion løbende justere udtagelseskriterierne for at sikre den mest fair afgørelse:

- Det skal understreges, at en vundet udtagelsesserie ikke automatisk er ensbetydende med OL-udtagelse. I sidste ende er det alene DIF, der udtager sejlere til OL på baggrund af indstillinger fra Dansk Sejlunion, understreger unionen på sin hjemmeside.

Kilde: Sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader