Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Verdensmesterskabet i e-sejlsport kan følges fra den populære, olympiske tv-kanal. Arkivfoto

E-sejlsport bevæger sig mod OL: Vises nu på en af de mest prestigefyldte sportskanaler

OL’s officielle kanal sender i weekenden for første gang e-sejlsport live. Det er et stort skridt mod at blive godkendt som en officiel del af det olympiske program, mener Dansk Sejlunions direktør, Christian Lerche. Fredag og lørdag sejles Nations Cup, se links her.

Af Sara Sulkjær |

Da Dansk Sejlunion og World Sailing sidste år godkendte e-sejlsport som selvstændig disciplin, var det også med drømmen om, at danske e-sejlere en dag kunne sejle sig til tops ved et officielt OL. Den drøm er nu rykket et skridt tættere på, siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion. 

For når finalerne i e-sejlsportens svar på Nations Cup og verdensmesterskabet løber over skærmen fredag og lørdag, kan du klikke ind på IOC’s officielle OL-kanal, The Olympic Channel, og følge med.

Som den tilsyneladende første e-sport nogensinde er e-sejlads netop blevet godkendt til at kunne begå sig på en af de mest prestigefyldte kanaler i sportens verden. 

– e-sejlsport er en disciplin, der bliver større og større interesse for både herhjemme og globalt. At den vigtigste sportsorganisation i vores verden nu også har fået øje på dette, kan selvfølgelig slet ikke undervurderes. Det er helt klart et positivt signal, der åbner op for, at e-sejlsport måske lykkes med at komme på det rigtige OL-program i fremtiden, fortæller Christian Lerche i en pressemeddelelse.

Fem millioner ser med

Fredag vises e-finalen i Nations Cup mellem Spanien og England. En dyst, Danmarks eget e-sejlerlandshold deltog i, men som dog desværre blev slået ud i semifinalen af netop spanierne. 

Lørdag er det verdensmesterskaberne, der bliver vist, hvor otte e-sejlere kæmper om det prestigefulde trofæ.

Med visningerne på den olympiske kanal får e-sporten en hel anden legitimitet, påpeger Lerche.

Samtidig bliver sporten eksponeret for knap fem millioner mennesker verden over, som måske får øjnene op for enten den digitale eller fysiske variant af sporten.

- Det er en sport i rivende udvikling, og jeg håber, at mange af de danske sejlklubber vil gribe bolden og give sig i kast med e-sejlads. E-sporten er en gylden mulighed for at aktivere endnu flere sejlere i vores fællesskaber, og måske endda tiltrække nogle helt nye, påpeger sejlunionens direktør.

Fakta om weekendens e-sejladser:

Nations Cup:
Fredag den 6. november dyster Storbritanniens og Spaniens ti e-sejlere i ni forskellige sejladser. Der sejles i forskellige klasser, flådestørrelser og baner, og det hold, der er bedst allround, vinder titlen som den bedste e-sejlende nation. 

Det danske e-hold nåede helt frem til semifinalen, så Danmark er godt med internationalt - også indenfor virtuel sejlsport.

Verdensmesterskaberne
I det tredje eSailing-verdensmesterskab nogensinde konkurrerer de otte bedst kvalificerede plus eSailGP-mesteren i syv forskellige sejladser, der afsluttes med et afgørende medaljeløb.

Begge finaler vil blive streamet live på den olympiske kanal og på tværs af World Sailings kanaler samt på esailing.tv.

content-loader
content-loader
content-loader