Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hvem af disse mænd er Finnjollesejler? Sådan lyder spørgsmålet i Finnjolleklubbens nye konkurrence. Foto: Klaus Rasmussen

Præmie på højkant: Kan du spotte en Finnjollesejler?

Stor og bred eller høj og slank? Hvordan ser det typiske medlem af den danske Finnjolleklasse ud? Finnjolleklubben undersøger sagen – og inviterer dig med på konkurrencevognen.

Af Sara Sulkjær |

Finnjollesejlere er bæster med hår mellem tænderne. 

En påstand, som umiddelbart kan synes at holde vand, når TV’et til sommer tændes og de olympiske Finnjolle-sejlere toner frem på skærmen. 

Den traditionsrige bådklasse huser nogle af verdens stærkeste, mest adrætte og udholdende sportsfolk på tværs af alle idrætsgrene. Se bare denne video fra en træningssession med en olympisk sejler.

Altid plads til en småkage

Men hvordan ser klassens medlemmer ud, når vi bevæger os ud blandt flertallet af Finnjollesejlerne? Dem, der til dagligt repræsenterer jolleklassen rundt om i Danmark, sejler lokalt og deltager ved DM?

I Finnjolleklassen udsætter man nu en præmie blandt alle, der gætter, hvem der på billedet øverst i artiklen er Finnjollesejler. Der trækkes lod blandt alle rigtige gæt, og præmien er en stor æske småkager.

En præmie, der netop matcher klassens motto: ”Finnjollesejlere kan altid spise en småkage til”. 

Klassen er da også mindre vægtfølsom end andre énmandsjoller. På olympisk topplan er der over 20 kg forskel i vægt på de bedste sejlere. Dette forhold ses ikke i andre énmandsjoller, og det er ét blandt flere argumenter for, at man ikke skal afholde sig fra at drømme om at sejle i denne ikoniske jolle.

Deltag i konkurrencen

For at deltage i konkurrencen om de i klassen højt agtede småkager skal du klikke på linket her, der fører dig til Finnjolleklubbens Facebookside.

Alle deltagere i gættekonkurrencen kvalificerer sig til et besøg i en lokal Finnjolle-fleet, hvor sejlerne byder på en hyggelig snak med introduktion til jollen og de lokale aktiviteter, de lokale sejlere, information om adgang til brugte joller, priser og så videre. 

Måske en prøvetur, en kop kaffe eller - nåh ja - en småkage også kan komme på tale.

Følg med, når vi om en uge afslører hvem på billedet, der er Finnjollesejler – og giv en kommentar med dit bud i konkurrencen senest fredag kl. 12.00.

Vilkår
Finnjollesejlere er kendt for at sejle fair og overholde kapsejladsregler, coronaregler m.m. Naturligvis overholdes også Markedsføringsloven og Facebooks retningslinjer for konkurrencer.

Yderligere info herom finder du på selve Facebookopslaget.

content-loader
content-loader
content-loader