Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I weekenden deltog store dele af feltet ved det danske mesterskab, der ligeledes blev sejlet i Skovshoved. Her vandt tyske Thomas Schmid. Foto: Robert Deaves

270 Finnjollesejlere fra hele verden sejler for første gang Masters-VM i Danmark

Skovshoved danner rammerne for årets verdensmesterskab for Finnjollesejlere, der har rundet 40 år. 23 danskere er til start, hvor Otto Strandvig og Christian Gunni er outsidere i guldkampen. Mandag 10. juni sejles de første sejladser.

Af Sara Sulkjær |

Selvom Danmark har lange og stolte traditioner i den olympiske Finnjolle, har der på invitationen til verdensmesterskabet for Masters-sejlerne hidtil aldrig stået en dansk adresse.

Med den kommende uges mesterskab i Skovshoved ændres statistikken. Her vil omkring 270 sejlere fra 28 nationer være på startlinjen i Øresund, når stævnet mandag skydes i gang med to planlagte sejladser.

Seksdobbelt verdensmester til start

I spidsen af feltet vil dygtige sejlere som australske Anthony Nossiter, der har tre olympiske lege i bagagen, samt Finlands store stjerne fra 1990'erne, Ville Aalto-Setälä, sandsynligvis være at finde, mens sidste års vindere til gengæld ikke er mødt op i Skovshoved for at forsvare deres titler.

Det er til gengæld en række tidligere titelherrer som den seksdobbelte verdensmester Michael Maier fra Tjekkiet og tyske André Budzien, der kan hænge tre mesterskabsmedaljer på væggen.

Ingen tidligere danske verdensmestre er til start på hjemmebanen. Kun en enkelt gang er det nemlig lykkedes en dansk sejler at nå til tops ved VM-stævnet for sejlere over 40 år. 

Det var i 1985, hvor den professionelle sejler Jørgen Lindhardtsen aflagde et fornemt visit, da han med en prik i samtlige sejladser hev VM-titlen hjem. 

En præstation, der næppe gentages i Skovshoved, hvor Danmark må betegnes som outsidere i topstriden. Her kan Otto Strandvig, der har utallige danmarksmesterskaber på CV'et, komme til at spille en rolle i medaljekampen sammen med Laser-sejler Christian Gunni.

VM skal åbne døren til skabssejlerne

Ved mesterskabet stiller Gunni til start i den nyrenoverede Vanguard-jolle, der i de indledende testsejladser allerede har vist sit værd. 

Ikke kun på banen er der store forhåbninger til den aldrende jolle. For tilskuerne på land er håbet, at jollen kan blive et synligt eksempel på, hvordan det for billige penge er muligt at gøre sin entré i Finnjolleklassen.

Noget, de 23 startende fra Danmark ligeledes forventer, at VM-stævnet kan tale sit tydelige sprog om:

- Vi får mulighed for at gøre opmærksom på Finnjollesejlads som en mulig og billig sport for mænd i alle aldre, på trods af de forholdsvis store krav til god fysik. Der går mange skabssejlere rundt i Danmark, som kunne trænge til lidt frisk luft og godt kammeratskab, forklarer Finnjollesejler Michael Staal til Minbaad.dk. 

Programmet for Masters-VM i Skovshoved

Fredag d. 7. juni: Opmåling / registrering

Lørdag d. 8. juni: Opmåling / registrering          

Søndag d. 9. juni: Opmåling / registrering / træningssejlads / åbningsceremoni

Mandag d. 10. juni: To sejladser planlagt

Tirsdag d. 11. juni: To sejladser planlagt

Onsdag d. 12. juni: Årligt Masters-møde / én sejlads planlagt

Torsdag d. 13. juni: To sejladser planlagt

Fredag d. 14. juni: Én sejlads planlagt / afslutningsceremoni og præmieoverrækkelse

Se deltagerne og de løbende resultater fra VM-stævnet her.

content-loader
content-loader
content-loader