Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Børge Dammand var en utrolig dygtig og populær baneleder, men også en der var kendt for at lave lange baner. I flere klasser blev han derfor også kaldt Børge Sømil. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Højt respekteret baneleder fra Aarhus Sejlklub, Børge Dammand, er død

Mindeord: Børge Dammand sov stille ind 6. oktober. Han blev 74 år. Børge Dammand virkede som baneleder ved et stort antal lokale, nationale og internationale kapsejladser og mesterskaber over hele Danmark i mere end 35 år, skriver direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche.

Af Troels Lykke |

I mange år havde særligt windsurfing Børge Dammand fokus, og han var ubestridt den mest aktive baneleder for surferne.

Men der er næppe mange kapsejlere i Danmark, som ikke har haft glæde af Børge Dammands store indsats, kompetence og høje kvalitetssans på kapsejladsbanerne, skriver Dansk Sejluions direktør, Christian Lerche, på unionens hjemmeside.

Stor inspiration og mentor for andre

Børge Dammand var samtidig en stor inspiration og mentor for mange andre officials i klubberne, hvor han kom frem, og underviste mange af de nye baneledere.

Han var aktiv i samarbejdet mellem klubberne i Østjyllandskredsen, hvor han i en periode var næstformand og dermed suppleant til Dansk Sejlunions bestyrelse.

I Dansk Sejlunions regi var han medlem af Appel- og Regeludvalget fra 1986 til 2014. Her tog han del i afgørelserne af en lang række væsentlige sager, hvor han i særlig grad bidrog med sin viden om baneledelse.

Børge Dammand modtog i marts 2015 Dansk Sejlunions Ærestegn - den højeste anerkendelse inden for sejlunionens eget regi – for sin livslange indsats som frivillig i sejlsporten, primært som baneleder.

Uselvisk og hjælpsom

I anledning af overrækkelsen af Ærestegnet i 2015 sagde Dansk Sejlunions daværende formand, Hans Natorp, blandt andet:

- Din indsats for dansk kapsejlads har været ganske uselvisk, og folk, der kender dig, vil være enige i, at du ikke fører dig frem som en anden supermand. Samtidig er du utrolig hjælpsom, hvis man står med et eller andet problem, der ikke nødvendigvis behøver at have noget med sejlsport at gøre. Dansk Sejlunion vil gerne anerkende din indsats. Det vil vi gøre ved at hædre dig med Dansk Sejlunions Ærestegn.

Æret været Børge Dammands minde.

Bisættelsen finder sted fra Sankt Johannes Kirke, Peter Sabroes Gade 20, 8000 Aarhus C, lørdag den 10. oktober kl. 13:30.

content-loader
content-loader
content-loader