Gå til hoved-indhold
Hans Natorp formand for Dansk Sejlunion, tv., ønsker her Børge Dammand fra Aarhus tillykke. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk SejlunionKapsejlads
Hans Natorp formand for Dansk Sejlunion, tv., ønsker her Børge Dammand fra Aarhus tillykke. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Ærestegn til højt respekteret baneleder Børge Dammand

Børge Dammand fik Dansk Sejlunions Guldnål efter mere end 35 års formidabel indsats for dansk sejlsport, primært som baneleder. Guldnål fik Ole Ingemann Nielsen, Svendborg Amatør Sejlklub også.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunions Ærestegn er den højeste anerkendelse inden for sejlunionens eget regi. Ved generalforsamlingen den 21. marts blev Børge Dammand, Aarhus Sejlklub, nyeste modtager – som en markering af hans enestående indsats for dansk sejlsport gennem mere end 35 år.

Børge Dammand har bidraget på en række områder:

-   som official, primært baneleder

-   som mentor og inspirator for mange andre officials

-   som underviser af nye officials

-   som medlem af Appel- og Regeludvalget

-   som medlem af Østjyllandskredsens bestyrelse

Ukronet danmarksmester

”Du har hvert eneste år i mere end tre årtier været rundt i kongeriget som baneleder ved utallige DM’er i alle mulige klasser. Vi vil mene, at du er den ukronede danmarksmester i at være baneleder ved DM-stævner,” sagde Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp, ved overrækkelsen af Ærestegnet.

Foruden DM’erne har Børge Dammand i årenes løb været baneleder ved et utal af internationale stævner afholdt i Danmark.

”Som baneleder har du en stærk sans for kvalitet. Mange af os har prøvet at få en skideballe, hvis du ikke syntes, at vi levede op til den rigtige standard,” sagde Natorp videre.

Medlem af Appel- og Regeludvalget

Børge Dammand var medlem af Appel- og Regeludvalget (ARU) fra 1986 til 2014. Her har han taget del i afgørelsen af en lang række væsentlige sager, specielt med sin viden om baneledelse.

”Da du kom ind i udvalget, var der behov for at have medlemmer, som kunne se situationer fra banelederens synspunkt. Du har altid været velforberedt til møderne i ARU, og du har argumenteret godt for dine synspunkter om, hvordan afgørelsen i en sag burde falde ud,” sagde Natorp og fortsatte:

Uselvisk og hjælpsom

”Din indsats for dansk kapsejlads har været ganske uselvisk og folk, der kender dig, vil være enige i, at du ikke fører sig frem som en anden supermand. Samtidig er du utrolig hjælpsom, hvis man står med et eller andet problem, der ikke nødvendigvis behøver at have noget med sejlsport at gøre. Dansk Sejlunion vil gerne anerkende din indsats. Det vil vi gøre ved at hædre dig med Dansk Sejlunions Ærestegn.”

Guldnål til fynsk bestyrelsesveteran

Udover Børge Dammand blev også Ole Ingemann Nielsen, Svendborg Amatør Sejlklub, hædret på generalforsamlingen med Dansk Sejlunions Guldnål.

Ole Ingemann Nielsen blev bestyrelsesmedlem i Svendborg Amatør Sejlklub tilbage i 1978, efterfulgt af perioder som både næstformand og formand. Også formandsposter for 806 Class Danmark, Dansk Sejlunions Fynskreds og Svendborg Kommunes brugerudvalg for Svendborg Lystbådehavn fylder op på den lange liste af tillidsposter.

Ole Ingemann Nielsen har siden 2007 været medlem af Dansk Sejlunions bestyrelse – med en enkelt pause undervejs. En post, han takkede af fra ved årets generalforsamling.

”Du er vores grand old man i bestyrelsen. Og du kunne være ham, der altid taler om gamle dage – men det gør du aldrig. Du har derimod nogle fine betragtninger på vores arbejde, hvor du får givet nogle bud på løsninger, der binder tidens aktuelle udfordringer sammen med sejlsportens DNA i et klub- og frivillighedsperspektiv,” sagde Hans Natorp.

Der var stående hyldestklapsalver fra salen til de to modtagere af Ærestegn og Guldnål, fortæller Dansk Sejlunion i deres pressemeddelelse.

content-loader
content-loader
content-loader